Fjärde sjöstridsflottiljen söker skolinformatörer inför höstterminen 2022

Om tjänsten

Vill du bli en i teamet som jobbar med skolinformation om Försvarsmakten till ungdomar och unga vuxna? Nu finns ett spännande och varierande jobb på Fjärde sjöstridsflottiljen att söka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att informera om Försvarsmakten som arbetsgivare och utbildare i olika sammanhang. Som skolinformatör möter du våra målgrupper varje dag via personliga möten, föreläsningar eller sociala medier. Målet är att höja kunskapen om den nya värnplikten, Försvarsmaktens uppdrag, grundutbildningar och karriärvägar.

Du kommer att ha Haninge som arbetsort och ingå i ett team som ansvarar för Försvarsmaktens skolverksamhet i Stockholm och region mitt. Du är också med och utvecklar arbetssätt och verktyg inom området rekrytering och information för att effektivt kunna möta våra målgrupper. Du kommer att besöka gymnasieskolor, mässor och evenemang. Du kommer även att vara involverad vid studiebesök och praoverksamhet.

Anställningsformen är GSS/K (gruppbefäl, soldat, sjöman/kontinuerligt tjänstgörande). Vi ser gärna att du som söker har en pågående eller tidigare anställning som GSS.  Arbetet innebär till viss del tjänstgöring kvällstid och helger. Resor förekommer.

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning.
 • Anställningsbart betyg/vitsord från motsvarande GMU/GU eller värnplikt.
 • B-körkort.
 • God datorvana (Windows, Office).
 • Goda kunskaper/intresse för sociala medier

Meriterande

 • Genomfört militär grundutbildning inom de senaste 2 åren med godkänt betyg.
 • Erfarenhet av informations- och rekryteringsverksamhet.
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift.
 • Tidigare eller pågående anställning i Försvarsmakten.
 • Vana/trygghet i att tala inför folk.
 • Erfarenhet av grafisk produktion

Personliga egenskaper

Du är en social och kommunikativ, utåtriktad person som har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska kunna ta egna initiativ och du förväntas kunna driva projekt parallellt med övriga arbetsuppgifter. Lyhördhet är viktigt då du i arbetet kommer att möta människor med olika erfarenheter och perspektiv. För uppdraget behöver du vara en förtroendeingivande relationsbyggare och en god ambassadör för hela Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Frågor om tjänsten kan mailas till rekryteringsofficer Justina Lundberg, justina.lundberg@mil.se

Facklig kontakt: Joakim Pukk, joakim.pukk@mil.se, 076-636 81 59.

 

Övrigt

För anställningen krävs svenskt medborgarskap.

I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid 3 timmar per vecka.

Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras, skyldighet att tjänstgöra internationellt samt att delta i utbildningar och övningar. Enligt Försvarsmaktens säkerhetsbestämmelser måste all personal genomgå godkänd säkerhetsprövning före anställning.

Anställningen sker utifrån FM avtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K).  Det innebär en tidsbegränsad anställning upp till åtta år med möjlighet till förlängning i fyra år. Anställning inleds med sex månaders provanställning.

 

Datum

Urval: Intervjuer sker löpande under våren.

Sista ansökningsdag: 2022-06-10

Tillträdesdatum: Inriktning 2022-08-22 eller enligt ö.k

 

Välkommen med din ansökan senast 10 juni, 2022. 

Din ansökan bör innehålla cv samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för sökt befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan – långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 april 2022
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Fjärde sjöstridsflottiljen – 4.sjöstridsflj
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan