Ställföreträdande sektionschef Flygplanverkstaden

Om tjänsten

Om Flygunderhållsenheten

1. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma.

1. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt två stycken Flygunderhållskompanier och en Flygverkstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande sektionschef på flygverkstad Såtenäs kommer du att arbeta med att leda verksamheten inom flygplanverkstads sektionen tillsammans med sektionschefen. Du kommer medverka i utveckling av kompetenser, utrustning, organisation och arbetssätt. Vidare kommer du svara för målformulering och resultatuppföljning samt leda och utveckla underställd personal tillsammans med sektionschefen. Även att samordna och prioritera resurserna inom sektionen är dina uppgifter. I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard.

KRAV

Kvalifikationer

 • Lägst gymnasial utbildning med godkänt betyg
 • Erfarenhet av militärt flygunderhåll
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska
 • God datorvana
 • Körkort klass B

Personliga egenskaper
Som person är du målmedveten, strukturerad, hänsynsfull och har en god samarbetsförmåga. Här behöver ni fylla på med egenskaper som krävs för att trivas och lyckas. Vi värdesätter stor noggrannhet, högt säkerhetstänkande och god initiativförmåga.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.                                                                                                                      

MERITERANDE

 • Typkurs JAS 39 C/D
 • Erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten
 • Genomförd värnplikt eller Grundläggande Militärutbildning i Sverige
 • Chefs-/ledarerfarenhet

För att För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
Omfattning: Heltid
Arbetsort: F 7 Såtenäs

Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Chef Flygverkstaden: Martin Sävhage 0510-477001, 0708-870087

Chef Flygplanverkstad: Eivon Robertsson  0510-477011, 0708-168335

Stf C Flygverkstad: Ewelina Wallroth 0510-477012, 073-2016845

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O:Jan Möller  0704 – 614 400

Försvarsförbundet OFR/S: Per Gunnarsson  0510 - 47 77 08

SACO: Ulf Svensson  0510 - 47 74 63

SEKO: Kurt Ragnarsson  0510 - 47 78 78

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 april 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan