Yrkesinformatör (GSS/K) P18 Gotland

Om tjänsten

Försvarsmaktens huvuduppgift är att försvara Sverige mot ett väpnat angrepp. Försvarsmakten ska främja Sveriges säkerhet och hävda Sveriges territoriella integritet.

181.Pansarbatljonen är sedan 1 juli 2017 etablerade på Gotland. Bataljonens huvudsakliga fokus är markstrid. 181.Pbat består av ett pansarskyttekompani och ett ledning-,underhålls- och understödskompani. 181. Pansarbataljonen är en del av Gotlands Regemente, P18.

Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på bland annat mässor, event och skolor. Har du stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att informera skolelever eller värnpliktiga om möjliga karriärvägar inom Försvarsmakten? Då kan du vara rätt person för denna befattning. Gotlands regemente söker just nu en yrkesinformatör.

Vem är du?

För att passa i rollen som yrkesinformatör är du en person som tycker om att vara i olika sociala sammanhang och att ta egna initiativ i ditt arbete. Du inger förtroende i mötet med andra och du har en förmåga att arbeta mot gemensamma mål på egen hand såväl som i grupp. Då du kommer möta många olika människor i ditt arbete är det också av vikt att du är flexibel i din kommunikation och kan anpassa ditt språk efter mottagaren.

Huvudsakliga uppgifter

Din huvuduppgift som yrkesinformatör är att inspirera ungdomar i samhället att göra en grundutbildning med värnplikt samt att få värnpliktiga att välja en fortsatt karriär i Försvarsmakten. Du kommer möta våra målgrupper i skolan, på utbildningsmässor, event, prova-på-verksamhet, i sociala medier men även bland soldater och värnpliktiga på regementet. Du deltar också under antagningsprövningar på Plikt- och prövningsverket där du stödjer och pratar med de sökande.

Andra uppgifter som yrkesinformatör är bland annat att uppdatera regementets sociala medier, hålla i prao och stödja under övningar. Du kommer att planera och genomföra uppdragen tillsammans med en kollega och ingå i ett team som stödjer dig i ditt arbete.

Formella krav

 • Svensk medborgare.
 • Genomförd militär grundutbildning med godkänt betyg.
 • Genomgå registerkontroll med godkänt reslultat.
 • God fysisk förmåga. Under testdagen kommer multitest och coopertest att genomföras.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Nyligen (efter 2017) genomförd grundutbildning med värnplikt.
 • Erfarenhet av informations- och rekryteringsverksamhet.
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift.
 • Goda kunskaper/intresse för sociala medier.

Vi kommer i denna rekryteringsprocess lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten. Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.

Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning som kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K), 100%. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell arbetsskyldighet, delta i utbildning, övningar och insatser.

En central grundutbildning för att få kunskap och kännedom om hela Försvarsmakten kommer genomföras. Studiebesök kommer ske vid de olika vapengrenarna. Under året kommer påbyggnadsutbildningar och erfarenhetsutbyte ske med övriga yrkesinformatörer vid centrala uppföljningsträffar.

Arbetsort: Tofta, Gotland

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Frågor om tjänsten kan ställas till P18-181pbat-s1@mil.se.

Fackliga representanter: OFR/O Karl-Johan Boberg, OFR/S Freddy Tullgren, SACO Marie Nygren, SEKO Thomas Klasson, samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18 och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under perioden fram till 2030.
Läs gärna mer på www.forsvarsmakten.se/p18

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 maj 2022
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Gotland regemente - P18
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan