Grundutbildningsbataljonen vid FMTS söker stabsassistent

Om tjänsten

Grundutbildningsbataljonen är en enhet vid FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) för grundutbildning samt krigsförband  (1.Operativa logistikbataljon, 15.Brigadtekniska kompaniet och 25.Brigadtekniska kompaniet) och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att utbilda värnpliktiga i logistik (främst inom transporttjänst,  förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst) samt att ge tekniskt stöd, reparationer och underhåll på Försvarsmaktens markbundna materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde och Kungsängen samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen har sin huvudsakliga gruppering på FMTS i Halmstad där bataljonsledning samt GU-kompaniet och delar ur ett operativt tekniskt kompani finns. I övrigt har bataljonen förbandsdelar med teknisk inriktning i Skövde, Kungsängen samt Boden.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 Som Stabsassisten vid Grundutbildningsbataljon ansvarar du bland annat för expeditionstjänsten på bataljonens stab. Detta innebär att du i det grundläggande stabsarbetet hanterar olika typer av information, för protokoll vid möten och ordergivningar. Du är således en del i stabens informationsnät i stort och smått.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för dig som stabsassistent är att dokumentera och skriva underlag inför och under möten samt ordergivningar, du kvalitetssäkrar och stödjer förandet av ärende- och uppföljningslistan samt stabsarbetsplaner. Du administrerar funktionsbrevlådor, hjälper staben med skrivelsehantering och arkivering, hjälper även staben med bokningar och inköpsärenden. Du är första linjens IT-support för stabens medlemmar samt hanterar Grundutbildningsbataljonens instagramkonto.

Du hanterar tablåer, lägeskartor, expenser m.m när bataljonen är i fält.


Kvalifikationer:

 • Gymnasieexamen
 • B-körkort med manuell växellåda
 • Goda färdigheter i Microsoft Office

 

 Meriterande: 

 • Erfarenhet av SAP (PRIO) och intranätet EMILIA
 • Erfarenhet av dokumenthanteringssystemet VIDAR
 • Arbetat i serviceyrke
 • Erfarenhet som stabsassistent eller motsvarande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
 • Genomförd militär grundutbildning (GU, GMU, VPL)

 

Personliga egenskaper

Att vara stabsassistent på GU bataljon innebär att du måste mycket god förmåga att strukturera, organisera och prioritera egna uppgifter samt att du löser dina arbetsuppgifter noggrant och ansvarsfullt.

Du skall också inneha god samarbetsförmåga och initiativförmåga.

Du har god helhetsförståelse för den kontext du jobbar i vilket kräver att du är lyhörd och har förmåga att lösa dina uppgifter även under tidspress eller då andra yttre faktorer påverkar uppgiftens lösande. FMTS vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald och könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

 

Övrigt
Anställningsform: Heltid vikariat till och med 2024-06-20
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


Upplysningar om befattningen
Mj Mette Wiström, chef genomförandesektionen GU-bataljon FMTS

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen

Sofia Jönsson, HR-generalist, GU-bataljon FMTS

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga företrädare

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Vi har som målsättning att få en bättre balans mellan könen i vår verksamhet och ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 maj 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan