HANDLÄGGARE MEDICINSK IT

Om tjänsten

Handläggare medicinsk IT

Vill du vara med och utveckla Försvarsmaktens medicinska digitala IT-system? Vi söker dig som har verksamhetsanalytisk kompetens och vill vara med att utveckla vår hälso- och sjukvård som en del i samhällets totala sjukvårdsresurser.

 

Om tjänsten

Som handläggare medicinsk IT blir du en del av en mycket kompetent multiprofessionell avdelning där du kommer att ha en central roll inom det försvarsmedicinska området inom Försvarsmakten. Du har en nära kontakta till högsta ledningen och därmed en stark påverkansmöjlighet på utvecklingen av verksamheten tillsammans med övriga inom avdelningen. Du kommer att arbeta tvärvetenskapligt, tillsammans med en rad experter inom sina områden.

Befattningen är placerad i Göteborg vid Försvarsmedicincentrum och arbetsleds av chefen för Vårdgivaravdelningen vid Funktionsenheten.

Vårdgivaravdelningens uppgift är att stödja Försvarsmaktens högkvarter med:

Att inrikta och följa upp av all hälso- och sjukvård inom Försvarsmakten baserat på dekrav Försvarsmakten har som vårdgivare.
Utveckling och samordning av Försvarsmaktens interna Företagshälsovård, så att operativ effekt med tillgänglig personal och material uppnås.
Vidare lämnar avdelningen även fackmässigt stöd till Försvarsmakten inom utvecklingen av fysisk arbetsmiljö, arbetsskadestatistik och SäkR. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att driva utvecklingen samt vidmakthållandet av dagens vårddokumentationssystem CGM J4 och samtidigt stödja i utvecklingen av framtida systemstöd för vårdinformation. Dessutom kommer du förvalta och utvecklaförsvarsmedicinsk information på FM intranät Emilia, som bygger på SharePoint.

Du kommer att administrera och förvalta databaser för vårdgivarrutin och Försvarshälsans(Försvarsmakten företagshälsovård) tjänstebeskrivning via FM Intranät och  delta i utvecklingsprojekt inom det försvarsmedicinska området. 

 

Kvalifikationer

Erfarenhet av utveckling av vårddokumentationssystem ur ett användarperspektiv.
Förmåga att tala och skriva obehindrat på svenska.
Vana av att arbeta i Office-paketet, främst Power Point, Excel och Word samt god förmåga att söka och sammanställa information.
B-körkort.
 

Meriterande

Erfarenhet att jobba inom hälso- och sjukvård.
Erfarenhet av att jobba inom företagshälsovård.
Erfarenhet av att arbeta i i SharePoint-miljö.
Erfarenhet av vårddokumentationssystem CGM J4
Erfarenhet av att leda projekt och utbildningar
Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten.

 

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en engagerad person med intresse för IT-system kopplade till medicinsk verksamhet som vill vara en del av den försvarsmedicinska utvecklingen. Du är van att driva egna arbetsuppgifter och trivs att jobba i team. För att lyckas i tjänsten tror vi också att du behöver ha en god kommunikativ och social förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, civil
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Snarast

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-30.

Bifoga ansökningsbrev, meritförteckning och löneanspråk.Ange i ansökan när du tidigast kan tillträda tjänsten.

 

Upplysningar

Du är välkommen att kontakta:

Avdelningschef, Fredrik Löfberg fredrik.lofberg@mil.se 031-69 26 81.

Funktionsenhetschef, kommendörkapten Anders Sjöholm anders.sjoholm@mil.se 031 69 27 71.

 

Fackliga representanter: (nås via växel 031-692000)

OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)

Försvarsförbundet-F7 (forsvarsforbundet-f7@mil.se)

SACOSTYR-FömedC (sacostyr-fomedc@mil.se)

SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2022
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan