IT-Försvarsförbandet söker avdelningschef

Om tjänsten

 

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som avdelningschef hos oss lyder du direkt under C ITF och leder, planerar och utvärderar din avdelnings verksamhet. Du tillhör förbandsledningen och arbetar mot att utveckla förbandets förmåga, uppfylla målsättningar och vidmakthålla förmåga till rörlighet. Rollen innebär att du kommer ha personalansvar över specialister som arbetar inom IT-drift, logistik och förbandsträning. Den innebär också rekryteringsansvar med stöd av HR. På sikt kommer du även att bemanna beredskap. 

Vi söker efter dig som tycker det är viktigt att skapa tillit och förtroende till dina medarbetare, du är trygg i din roll som ledare och ödmjuk inför de uppgifter du får till dig. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är flexibel och gillar varierande arbetsdagar, du har en god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och har en hög integritet.

Hos oss kommer du komma till en arbetsmiljö som präglas av öppenhet och förutsättningsskapande. Du kommer få möjligheten att kompetensutveckla dig både som chef och inom cyberområdet.

 

Kompetenskrav

 • OR 7 eller OF 2
 • Erfarenhet att arbeta med försvarsmaktens ledningssystem
 • God IT-förståelse och ett intresse av att fördjupa dina kunskaper inom cyberområdet
 • Erfarenhet av personalledning
 • B-körkort och förarbevis
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • God förmåga att samverka med parter inom och utom Försvarsmakten

 

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbetsleda civila och militära specialister
 • Erfarenhet av arbete inom IT-säkerhetsområdet
 • Erfarenhet att leda verksamhet inom IT, t ex ISDL
 • Kunskaper om försvarslogistik
 • Kunskaper om Försvarsmaktens högre ledningsstrukturer

 

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn Karlsson på rekrytering-itf@mil.se 

Välkommen in med din ansökan senast den 6 juni 2022. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2206” på din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 maj 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan