Driftstyrningsingenjör sonar och undervattensteknik

Om tjänsten

Vem är du?
Är du engagerad och driven och har kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av ledningssystem (datorkommunikation) eller sensorsystem (t ex radar, sonar) gärna ombord på fartyg och båtar? Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband (besättningarna) avseende dessa system ombord på några av marinens plattformar Då är detta en spännande utmaning för dig!

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Om enheten
Driftsstyrningskompaniet utformar och upphandlar både förebyggande och avhjälpande teknisktunderhåll för Marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Dessa tjänster är placerade i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i ett team på ca 15 personer och vi har behov av att förstärka inom flera områden främst inom området sonar och undervattensteknik. I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på de systemen du fått ansvar för t ex ledningssystem eller något sensorsystem som finns på de större fartygssystemen i Marinen tex korvetter, patrullfartyg och minröjningsfartyg. Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser och ekonomi. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt den produktutveckling som sker inom Försvarsmakten och Försvarets materielverk.

KRAV

Kvalifikationer
• Du har eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller för området relevant kompetens förvärvad på annat sätt
• För att bli framgångsrik i rollen har du erfarenhet som driftansvarig för liknande system, alternativ motsvarande erfarenhet från leverantörled
• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska
• Körkort B

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Det är också naturligt för dig att arbeta med teknisk och ekonomisk uppföljning
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE
• Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring på någon av de marina flottiljerna
• Erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
• Erfarenhet av projektledning/implementering inom området
• Erfarenhet av arbete med datakommunikation/radioteknik
• Erfarenhet av telekom

Övrigt
Vi söker två driftstyrningsingenjörer.
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Lars Ehnbom 076-622 50 10 lars.ehnbom@mil.se
Produktionsledare Conny Jönsson 076-649 22 25 conny.jonsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR-Gen Magnus Olsson 0455-850 71

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Urban Nyman/Henrik Medin
TCO/försvarsförbundet, Jan Wasberg
SEKO, Jan-Anders Nilsson
SACO, Birgitta Strauss
Samtliga nås via FM växel 010-820 00 99

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 maj 2022
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan