Militär maskinlärare till skeppstekniska sektionen

Om tjänsten


Sjöstridsskolan lägger grunden till svensk marin förmåga. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid. Detta fokus ska utgöra dimensionerande krav för all utbildning, utveckling och förbandsträning vid SSS, och där det önskade slutläget är ökad tillgänglighet med samtränade marina krigsförband.

Vid skeppstekniska sektionen bedrivs utbildning av sjömän och specialistofficerare. Sektionen verkar och utbildar huvudsakligen inom området skeppsteknik. Verksamheten hanterar primärt olika utbildningsinsatser men omfattar också stöd till marina förband vid övningar och verifiering av förmågor.

Din arbetsplats är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona. Där kommer du att arbeta i ett arbetslag bestående av 13 personer. I arbetslaget finns både civila och militära lärare som arbetar tillsammans. Lärarnas kompetens och utveckling har en omedelbar koppling till utbildningsresultaten. Hög kvalitet i utbildningen förutsätter kompetenta lärare som har utbildning och erfarenhet inom ämnesområdet samt en god pedagogisk förmåga. Inom arbetslaget finns en mängd olika kompetenser inom området skeppsteknik, varav maskinteknik är ett av dessa områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Genomföra undervisning av olika elevkategorier enligt fastställd kursplan.
Medverka i utvecklingsarbeten inom området skeppsteknik.
Verka som kurschef inom maskinteknisk utbildning.
Genomföra planering, resursbokning, schemaläggning, uppföljning och revision av kurser.

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd officer/specialistofficersexamen med teknisk inriktning
 • Förmåga att genomföra undervisning i form av teoretiska föreläsningar men även lektioner/övningar med praktisk inriktning.
 • Innehar B-körkort.

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt ta egna initiativ. Du är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta många olika elevkategorier. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har förståelse och intresse att hantera administrativa system/rutiner som förekommer inom utbildning. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Meriterande 
Tidigare erfarenhet av rollen som utbildare inom området maskinteknik och maskintjänstgörning ombord på marinens fartyg.

Kompetens att undervisa i kurser med innehåll:

 • Maskinteknik
 • Skeppsteknik
 • Kylteknik
 • Förvaltningslära

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, med 40 timmars arbetsvecka.
Tillträde enligt överenskommelse.

För upplysning av tjänsten kontakta:
Chefen för Skeppstekniska sektionen, Fj Fredrik Winkler.
Nås på växel nr: 0455-850 00.

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Amanda Andersson.
Nås på växel nr: 0455-850 00.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson,
Officersförbundet, Tobias Danielsson,
SACO S, Malin Pagels,
SEKO, Jan-Anders Nilsson,
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 maj 2022
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan