Materiel- och funktionssamordnare - Rikshemvärnschefens stab, Stockholm

Om tjänsten


Militärregioner med territoriella förband och hemvärnsförband står inför en spännande utveckling med tillförsel av ny materiel och utveckling av förmågor. Som materiel- och funktionssamordnare ingår du i logistiksektionen i Rikshemvärnets stab och erbjuds att vara en viktig del i detta. Utveckling av materiel och funktioner sker både inom Militärregionen, de territoriella förbanden och hemvärnsförbanden. Välkommen med din ansökan!

Om enheten
Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla militärregioner med territoriella förband och hemvärnsförband samt Hemvärnets stridsskola. Rikshemvärnsstaben är en avdelning om cirka 30 personer och du arbeter i en sektion som jobbar i nära samarbete med varandra för att utveckla Stridskraften Hemvärnet. Under 2022 genomförs ett omorganisationsarbete inom Försvarsmaktens högkvarter där Rikshemvärnschefen, Rikshemvärnsstaben, Militärregionerna och Hemvärnets stridsskola kommer att bilda en ny försvarsgren jämte Armén, Marinen och Flygvapnet den 1 januari 2023. Denna organisationsförändring innebär bland annat att antalet befattningar inom Rikshemvärnstaben kommer att utökas och vi söker därmed 4 Materiel-och funktionssamordnare.

Befattningen Materiel- och funktionssamordnare kommer ingå i Logistiksektionen inom Stödavdelningen. Befattningen kommer i första hand att rapportera till Chefen för Logistiksektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som materiel- och funktionssamordnare inom Stridskraften Hemvärnet kommer du att stödja och driva arbetet med materielsamordning, samverka med försvarsgrenar och FMV, samt arbeta med uppföljning, analys och förbättringsarbete gällande materiel-och funktionsarbetet.

Vidare deltar du i utvecklingsarbetet med förbandens krigsorganisation. Du deltar i och/eller i vissa frågor leder du beredning och utveckling av förbandens materiel- och funktionsutveckling. Som medarbetare i Rikshemvärnsavdelningen skall du även medverka i uppföljning och förbandsbesök vid förbanden.

Resor såväl som helgarbete förekommer som en naturlig del i arbetet om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

 

Kvalifikationer

 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av självständigt arbete med materielsamordning
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av samverkan och sammanhållande arbete
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbete med uppföljning, analys och förbättringsarbete gällande materielprocesser eller liknande
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-Körkort

Meriter

 • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå med Försvarsmaktens materielprocesser, exemplevis vid Högkvarteret, Teknik och vidmakthållandekontor eller Logistikenhet
 • Kunskaper i Försvarsmaktens stödsystem, exempelvis PRIO och LIFT

Personliga egenskaper

 För att lyckas i rollen som materiel- och funktionssamordnare har du en god samarbetsförmåga och drivs du av samarbet med andra. Du har ett lösningsorienterat och kommunikativt förhållningssätt och är mål-och resultatfokuserad. Vi värdesätter att du har en hög integritet och du har ett gott omdöme. Du trivs med att arbeta självständigt och att vara drivande i tillfälligt sammansatta grupper. Som person gillar att skapa och behålla nya kontakter och är duktig på att skapa förtroendefulla relationer. Vidare har du en god fömåga att se samband, tänka analytiskt och stukturerat samt även hitta praktiska lösningar.  Som medarbetare hos Rikshemvärnschefen kommer du att vara ett föredöme och en aktiv företrädare för Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Vid avdelningen tjänstgör i huvudsak manlig personal varför vi välkomnar kvinnliga sökande.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Chef Krigsförbandssektionen överstelöjtnant Jan-Åke Andersson, 070-673 50 11


Information om rekryteringsprocessen:
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Specialist Anna Aurell-Sundvall, tel: 076-6105234.

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 maj 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten Hemvärnet (FM HV)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan