Övningsplanerare - Försvarsmaktens Tekniska Skola

Om tjänsten

Vi söker dig som är strukturerad, ser lösningar och har erfarenhet som övningsplanerare, kanske är det dig vi söker? Vi erbjuder en spännande och utmanande tjänst med varierande arbetsdagar, meningsfulla arbetsuppgifter och en härlig gemenskap. Du kommer att bidra till utvecklingen av Försvarsmaktens tekniska skola.

Din arbetsort blir Halmstad men tjänsten innebär även resor till möten och övningar i hela Sverige samt utomlands.

Om verksamheten

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, har 1 400 medarbetare och finns representerat på 23 orter, över hela Sverige. Huvuduppdraget är att förse Försvarsmaktens alla försvarsgrenar och stridskrafter med teknikutbildningar, teknikutveckling och verkstadsproduktion samt besiktning av Försvarsmaktens fordon.

Du kommer tillhöra avdelning J7 på Stabsenheten. StabsE J7 - Övning och träningsavdelningen samordnar, planerar och utvärderar FMTS deltagande på internationella, nationella centrala och regionala övningar enligt FMTS förbandsövningsplan. StabsE J7 ansvarar för;

 • FMTS övningsverksamhet
 • Framtagande av FMTS förbandsövningsplan
 • Förbandsutvärdering
 • Samverkan och samplanering med samtliga försvarsgrenar och stridskrafter avseende gemensam övningsverksamhet
 • Övningsutvärdering i syfte att utveckla FMTS deltagande på framtida övningar

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som planeringsofficer ansvarar du för eller stödjer planeringen övningsdeltagande.

Tjänsten innebär självständigt arbete, att leda arbetsgrupper samt stödja andra genom att ingå i olika planeringslag.

Kvalifikationer

 • Officersexamen, OR7 fanjunkare
 • Erfarenhet från krigsförbandsverksamhet
 • Erfarenhet från bataljons- eller regementsstab.
 • B-körkort

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet i liknande befattning
 • God förmåga att tala, läsa och förstå engelska
 • Erfarenheter från övningsplanering
 • Genomfört NATO evalueringsutbildning, nivå 1 och 2
 • Erfarenhet av tjänstgöring vid logistikförband

Personliga egenskaper
Som person tror vi att du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du kan leda en tillfälligt sammansatt arbetsgrupp. Du ska kunna planera komplexa uppgifter och ha förmågan att hantera planeringen i flera steg. Du är engagerad och kommunikativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information 
Befattningen är OR 7 och har tjänstgöringsort Halmstad men arbetet kan innebära en del resor. Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid och inleds med sex månaders provanställning.

För mer upplysningar om tjänsten ring gärna mj Lars Engström tel 070-537 26 39.

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Övrigt

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg ReachMee. I ditt personliga brev ser vi gärna att du berättar varför du söker och att du motiverar varför du är lämplig för denna tjänst. Sista ansökningsdag är 5 juni 2022.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 maj 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan