Sektionschef med ansvar för IT Service till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST)

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Must söker nu en sektionschef med uppdraget att leda den fortsatta utvecklingen av Must interna IT-servicefunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter.

Must interna IT-service funktion är, som egen funktion, under etablering. Som sektionschef leder du, parallellt med det löpande arbetet, funktionens fortsatta utveckling. Du ansvarar för personal, verksamhet och ekonomi. Med utgångspunkt i IT Service Management arbetar du tillsammans med kollegor, både inom Must samt i gränsytor inom myndigheten, med kontinuerlig och verksamhetsdriven förbättring. Tillsammans med avdelningschef och övriga sektionschefer deltar du i avdelningsledningens arbete. Befattningen omfattar ansvar för ärendehantering, interna projekt, deltagande i arbetsgrupper, processutvecklingsarbete, samt genomförande av externa möten och seminarier.

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara med att leda utvecklingen av funktionen IT Service Management vid Must. Med ett kundorienterat angreppssätt i kombination med hög integritet och personlig mognad leder du sektionens arbete. Du arbetar strukturerat med förmåga att hantera parallella ärenden samtidigt. Du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt. Du är en god lagspelare som utvecklar samarbete inom grupper och mellan verksamheter.

Kvalifikationer
Vi ställer som krav att du uppfyller följande kriterier:

 • Relevant högskoleexamen eller motsvarande, alternativt vad arbetsgivaren bedömer som en motsvarande erfarenhet,
 • Ledarerfarenhet med god vana att leda och organisera verksamheter där kunder och IT-service står i fokus,
 • Erfarenhet av ITIL/ITSM eller förvaltningsledning som inkluderar arbete med Service Management,
 • Erfarenhet av att såväl utveckla som förvalta servicetjänster,
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning som kan visas upp på begäran,
 • God förmåga att utrycka dig på ett tydligt och välformulerat sätt, i tal och skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du uppfyller några av dessa kriterier:

 • Tidigare chefserfarenhet - med verksamhets-, budget- och personalansvar,
 • Erfarenhet av förändringsledning och/eller verksamhetsutveckling,
 • Erfarenhet av upphandling (LOU), avtal och uppföljning av SLA,
 • Erfarenhet av processutveckling och kravställningsarbete, t.ex. för ärendehantering, samt agila metoder,
 • Erfarenhet från arbete med/vid olika beredskapsnivåer, gärna inom totalförsvaret,
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen gör skillnad för Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se ange ”Sektionschef IT-service” i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för Saco-S, Björn Blomberg för OFR/O,  Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 maj 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan