Driftingenjör med inriktning Nätverk

Om tjänsten

Försvarsmakten söker IT-tekniker till Stockholm. FMTIS Ledningsstödsenhet (LSE) Genomförandeavdelning Stockholm stödjer Högkvarteret och Försvarsmaktens adresser i Stockholm avseende drift och underhåll av lednings- och insatssystem i samtliga beredskapsnivåer, både nationellt och internationellt.

För att stärka vårt arbetslag och förmåga söker vi en IT-tekniker. Vårt uppdrag är unikt och ställer stora krav avseende kvalitet, säkerhet och integritet. Vi skall förutom att klara uppdrag här och nu, även rusta för att kunna möta framtida krav.

Vi ser att du delar våra ambitioner och hoppas att du vill bli en av oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.

 Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av Nätverk och till viss del system. I arbetet ingår i huvudsak felsökning, uppgradering och installation av nätutrustning.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Beredskapstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten. Resor kan förekomma.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Förutom att du kommer att lära dig våra interna system och processer, lägger vi stor vikt på säkerhetsutbildning. Våra medarbetare har ett flertal olika förmåner, bland annat:

· Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål.

· Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter.

· Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder.

· Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 Kvalifikationer

· Eftergymnasial IT-utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga

· God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

· Körkortsbehörighet B

· Svenskt medborgarskap

 Meriterande

· Goda och aktuella kunskaper inom nätverksteknik

· Aktuell och relevant erfarenhet av installation och konfiguration av IT-utrustning.

 

Vi är övertygade om att en blandad grupp i olika åldrar och med olika bakgrund skapar ett starkt och robust arbetslag och en dynamisk och sund arbetsmiljö.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresse av och förståelse för IT. Ett personligt engagemang väger tyngre än formella utbildningar.

 Övrigt

 I Försvarsmakten benämns tjänsten ”Driftingenjör”.

 Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst och arbetsorten är Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-31

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande Sektionschef Per Wermelin eller Avdelningschef, Fredrik Olén. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Hanna Ottosson.

 

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

SEKO Matz Felix

OFRS Martin Sparr

OFRO Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 maj 2022
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan