Specialistsjuksköterska till Försvarshälsan

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder

Nu kan du söka tjänsten som specialistsjuksköterska hos oss – vågar du så vill vi! Försvarshälsan följer förändringarna i omvärlden och är nu i ett dynamiskt utvecklingsskede där ditt bidrag kan vara avgörande för vår framgång. Målet är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Exempel på uppdrag är medicinska kontroller i arbetslivet, medicinska bedömningar, utbildningsuppdrag, sjukvårdsberedskap och rehabiliteringsinsatser.

Om enheten

Försvarshälsan Karlskrona, lokaliserad på södra delen av Trossö där land möter hav, är en intern företagshälsovård för Karlskrona garnison med ca 1600 anställda samt elever. Vi bedriver företagshälsovård samt hälso-och sjukvård anpassad för Försvarsmaktens samtliga anställda samt rekryter och kadetter. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande såväl före som under och efter insats.

Du blir en del i ett multiprofessionellt, tvärvetenskapligt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp- och organisationsnivå. Teamet består av fysioterapeut/ ergonom, psykolog, företagssjuksköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. Samverkan är en central del som skapar en intellektuellt stimulerande miljö där de olika professionernas kompetenser bidrar.

Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du ha möjlighet att träna upp till tre timmar per vecka på arbetstid. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Specialistutbildning (60-75hp på avancerad nivå, inklusive magisterexamen)
 • Krav på aktuell klinisk erfarenhet i minst tre år
 • Körkort B


Meriterande

Specialistutbildning med inriktning mot distriktssköterska, akutsjukvård eller psykiatri

Erfarenhet av arbete på mottagning och självständigt är meriterande

 

Personliga egenskaper
Som person förväntas du vara både självständig och en lagspelare samt ha god pedagogisk förmåga.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Du kommer att ha din placering på Marinbasen i Karlskrona.

Tillträde sker efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning på heltid som inleds  med sex månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

 

Upplysningar om befattningen

Marie Jörgensen, medicinsk verksamhetschef/chef Försvarshälsan Karlskrona,

tel. 0768-988 441

Anders Neilan, företagsläkare/ läkare med medicinsk ledningsuppgift, tel. 0709-419031

 

Fackliga företrädare:

OFR/O: Urban Nyman

PFR/S: Jan Wassberg

SACO: Birgitta Strauss

Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000

SECO: Jan-Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471 000

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord

sjuksköterska, företagshälsovård

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 maj 2022
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan