Ställföreträdande chef till Tolkavdelningen

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en Ställföreträdande Avdelningschef (OR 6-7) till Tolkavdelningen vid Försvarets tolkskola i Uppsala.

Sökande enhet
Försvarets tolkskola tillgodoser Försvarsmaktens behov av militärtolkar och HUMINT-personal genom utbildningar i språk, HUMINT och kultur i programbunden specialistofficersutbildning samt yrkes- och befattningsutbildningar.

Tolkavdelningen ansvarar för att stödja hela Försvarsmakten med tidvis tjänstgörande militärtolkar såväl nationellt som internationellt. Stödet med tolk- och förhörsförmåga är en av de prioriterade uppgifterna för Försvarets tolkskola där Tolkavdelningen även bidrar till utvecklingen av förmågan.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en dynamisk miljö med stor närhet till Försvarsmaktens internationella verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen är din huvudsakliga uppgift att verka som ställföreträdande chef och arbetsgivarföreträdare vid Tolkavdelningen. Du kommer att biträda avdelningschefen avseende ansvar för avdelningens personal vad gäller verksamhetsledning, planering, administration, ekonomi, materieltjänst mm. I arbetet ingår till stor dela att samverka med andra delar av Försvarsmakten.

Kvalifikationer
-
Du är utbildad specialistofficer
- Flerårig yrkeserfarenhet i militär befattning
- Chefserfarenhet med dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper
- B-körkort (manuell)

Meriterande
-
Praktisk erfarenhet från krigsförband inom Försvarsmakten, en god förståelse för bataljon- och brigadstruktur eller motsvarande.
- Erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst vid förband, skola eller centrum
- Internationell militär tjänstgöring
- Erfarenhet av att ha arbetat med militärtolk
- Erfarenhet inom området personal, verksamhetsledning, ekonomi och materieltjänst
- Erfarenhet av att leda tidvis tjänstgörande personal
- Erfarenhet från veteranhantering


Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god förmåga till samarbete och har lätt för att samverka. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Du är driven och har god förmåga att arbeta självständigt och målinriktat. Du ska ha en god förmåga att arbeta med korta tidsramar, samt vara flexibel i lösande av uppgift. Du har hög integritet och är säkerhetsmedveten. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, tillträde snarast till och med 2023-09-30
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 6-7

För upplysningar om befattningen kontakta:
Johan Hellström, C Tolkavdelningen, 076-773 45 71
Jeanette Borén, C HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt tel 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 maj 2022
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan