Analytiker till Utbildnings- och träningsavdelningen på Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) (tidsbegränsad)

Om tjänsten

Analytiker till Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) Utbildnings- och träningsavdelning

 

Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är ett internationellt militärt center placerat vid Livgardet strax utanför Kungsängen. NCGM:s uppdrag är att utgöra expertcenter inom området för gender i militära operationer samt implementeringen av Agendan för Kvinnor, Fred och Säkerhet på uppdrag av centrets deltagande försvarsmakter. NCGM har ett särskilt uppdrag för Nato och agerar ansvarigt center för förmågan ”gender in military operations” för alliansens räkning.

 

NCGM söker nu analytiker till avdelningen Education & Training Department (ETD).

 

Har du ett intresse för att arbeta i en dynamisk och internationell miljö, med högt tempo och spännande samt varierande arbetsuppgifter? Vill du arbeta nationellt såväl som internationellt? Då bör du söka den här tjänsten!

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som analytiker har du ansvar för att utveckla Nato-certifierade kurser samt säkerställa att de möter de krav som ställs av Nato och centrets deltagande försvarsmakter. Detta innebär att:

- Arbeta i nära samverkan med kontaktpersoner inom Nato och nationellt.

- Delta, och utvärdera Mobile Education and Training Teams (METTs), online och residenta kurser och övningar, såväl nationellt och internationellt.

- Analysera styrande dokument och strukturera organisationen utefter dessa.

 

Kvalifikationer

 • Yrkes-, specialist eller reservofficersutbildning, lägst OF3. Alternativt civil master i för tjänsten bedömt relevant ämne.
 • Dokumenterad, relevant och aktuell erfarenhet av att ha arbetat med utbildning för vuxna. (ex.vuxenpedagogik. utbildning via digital plattform mm.)
 • Utmärkta kunskaper i engelska (tal, läsning och skrift).

Meriterande

 • Erfarenhet/kunskap om FN:s agenda för Kvinnor, Fred och Säkerhet.
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring.
 • Deltagit i kurser och/eller utbildningar i för tjänsten relevant område.
 • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god förmåga att kunna arbeta effektivt och noggrant under press. Du är flexibel, har en utpräglad social förmåga och är lyhörd. Du trivs med och är duktig på att arbeta både självständigt och i grupp. En förutsättning för att lyckas och trivas med arbetsuppgifterna är att du är strukturerad och ordningsam i ditt arbete och har ett starkt eget driv. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Övrigt

Tidsbegränsad anställning om 10 månader som inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Placeringsort: Kungsängen.

Utmärkta möjligheter till fysisk aktivitet.

 

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta i första hand:

 

Comdt NCGM LTC Peter Östman, peter.ostman@mil.se alt. tfn. 070-341 52 04, och i andra hand

OIC ETD LTC Lena Kvarving, lena.kvarving@mil.se alt tfn. 070-292 12 42

 

Fackliga företrädare

 

OFR/S Kenneth Hartikainen,

OFR/O Stefan Morin,

SEKO Thomas Klasson,

SACO Johan Gillemyr,

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

 

Välkommen med din ansökan senast den 29 maj 2022. Ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 maj 2022
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan