K 3 söker Samordnare infra till regementsstaben

Om tjänsten

K 3 söker Samordnare infra till regementsstaben  

Befattningen erbjuder

Vill du bli en del av en engagerad planeringssektion på K 3 i Karlsborg? Vill du vara en del av en stödfunktion i en organisation vars vision är Sveriges främsta soldater - organiserade, tränade och insatsberedda? Varmt välkommen med din ansökan!

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och som medarbetare i denna befattning ingår du i ett kompetent och entusiastiskt arbetslag. Planeringssektionen på K 3 är involverade i många processer, vilket möjliggör varierande arbetsuppgifter. I rollen som samordnare infra ges du goda möjligheter till kompetensutveckling liksom stort eget ansvar. Försvarsmakten erbjuder sina medarbetare möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.


Om sektionen och tjänsten

Tjänsten omfattar att för Chefen Karlsborgs garnison sammanhålla resursutnyttjande av lokaler och utvecklingsplaner inom fastighetsbehovet. Tjänsten är placerad i regementsstabens planeringssektion och omfattar löpande kontakter med alla garnisonens verksamhetsutövare.

I tjänsten som samordnare infra ansvarar du för att sammanhålla behovet av ny-, om- och tillbyggnation på K 3. Du samordnar även nyttjandet av lokaler inom Karlsborgs garnison. Vidare hanterar du överenskommelse med Fortifikationsverket avseende verksamhetsanpassning av våra byggnader och lokaler. Du deltar i möten med Högkvarteret, Arméstaben, Lokalplaneringsenheten, Anläggningsenheten, FortV och civila entreprenörer samt andra regementen. Kontakter förekommer också med kommunen och övriga fastighetsägare.

Den huvudsakliga tiden utförs uppdraget i kontorsmiljö, men i tjänsten ingår också att stödja vid såväl övningar med krigsförband som annan uppföljning av ansvarsområdet utomhus. I anställningen ingår tjänsteresor med övernattningar, ibland tjänstgöring på kvällar och helger och krigsplacering i FM krigsorganisation.

Du kommer självständigt att leda möten och planeringsgrupper samt genomföra presentationer i storforum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Samordna lokalutnyttjandet inom Karlsborgs garnison.
 • Sammanhålla för K 3 verksamhetsrelaterade åtgärder/beställningar i befintliga lokaler eller utbildningsanordningar.
 • Sammanhålla planeringen för K 3 avseende framtida behov av lokaler och utbildningsanordningar.
 • Utifrån behovsanmälan ansvara för framtagning av behovsanalys för ny/ombyggnationer.
 • Följa upp och delta i pågående projektering och byggnationer.
 • Sammanhålla det systematiska brandskyddsarbetet (SBA).
 • Utgöra regementets kontaktperson mot Lokalplaneringsenhet Väst, Statens fastighetsverk och Fortifikationsverket.

 

Kvalifikationer

 • Byggprojektledare med examen från yrkeshögskola alternativt likvärdig kompetens införskaffad genom arbetslivserfarenhet.
 • Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • God administrativ förmåga.
 • Körkort B.
 • Goda kunskaper i MS Office.

 

Meriter

 • Erfarenhet av systematiskt brandskyddsarbete (SBA).
 • Erfarenhet av projektarbete.
 • Erfarenhet av att planera, samordna och beställa tjänster inom fastighetsskötsel/byggnation.
 • Erfarenhet från tjänstgöring inom Försvarsmakten eller annan försvarsmyndighet.


Personliga egenskaper

Tjänstens art ställer krav på din administrativa förmåga att självständigt hålla ihop ett brett ansvarsområde och många projekt samtidigt, från dagsaktuella frågor till frågor upp mot tio års sikt. Vidare är du en lagspelare som tillsammans med övriga i planeringssektionen tillsammans ansvar för all långsiktig utveckling och planering på regementet.

För att nå framgång i tjänsten som samordnare infra behöver du självständigt agera utåtriktat liksom värdesätta kontakt med ett stort antal människor, som berörs av ditt ansvarsområde. Du bör känna dig trygg i att utbilda andra och att kunna vägleda chefer inom dina ansvarsområden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Befattningen är civil. Tjänsten innebär en tillsvidareanställning och inleds med en provanställning om 6 månader vid nyanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Övlt Rick Johansson, Chef planeringsektionen

0505 45 10 00, rick.johansson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, k3-g1@mil.se


Fackliga företrädare:

SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00

 

OFR/O, Johan Hellborg
0505 45 10 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05. Din ansökan ska innehålla efterfrågade intyg på utbildning, CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 maj 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan