Teknisk chef regemente till Bergslagens artilleriregemente A 9 i Kristinehamn

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Är du intresserad av att bygga upp funktionen teknisk tjänst vid A9? Är du en person med stort tekniskt kunnande som har lätt att skapa kontakter?

Vill du vara med under uppbyggnaden av ett av de nya regementen som Försvarsmakten har fått i uppgift att etablera?

Om enheten
Regeringen har beslutat om att öka försvarsförmågan genom att återetablera flera regementen där Bergslagens artilleriregemente, A 9, i Kristinehamn är ett av dem. Regementet ska ansvara för utbildning av två till tre artilleribataljoner för bland annat brigaderna i södra Sverige.

Skaraborgs regemente P4 är fadderförband med ansvar för etableringsarbetet och söker nu teknisk chef regemente till Bergslagens artilleriregemente, A 9. Befattningen är placerad på Bergslagens Artilleriregemente i Kristinehamn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består under de inledande åren att tillsammans med övriga kollegor i A 9 regementsstab jobba med regementets etablering. Tekniske chefens uppgift i detta skede består i att med stöd av P4 Teknisk avdelning bygga upp en fungerande funktion avseende teknisk tjänst i Kristinehamn. Denna uppgift spänner mellan planering och implementering av interimslösningar under etableringsprocessen, till planering, projektering och implementering av finala lösningar vid färdigbyggt regemente. 

I takt med att etableringsarbetet minskar och förbandsverksamheten i Kristinehamn ökar kommer tekniske chefens huvudsakliga arbetsuppgifter övergå till att leda och samordna den tekniska tjänsten vid regementet. 

Ansvarsområdet omfattar att långsiktigt planera det förebyggande underhållet såväl som att hantera uppkomna behov av avhjälpande underhåll. Övriga arbetsuppgifter inom området teknisk tjänst förekommer i varierande utsträckning; exempelvis statuskontroller, uppföljning av tekniska ordrar och underlag för teknisk anpassning, driftstöd m.m. 

Inför och under större övningar är du ansvarig i övningsledningen för planering och genomförande av teknisk tjänst (Förbandsövningsledare teknisk tjänst).

Kvalifikationer
• Teknisk officer OF 3 alternativt teknisk specialistofficer OR 8.
• Erfarenhet som teknisk chef bataljon eller annan likvärdig stabsbefattning.
• Erfarenhet av att arbeta i Excel, LIFT och PRIO.
• B-körkort

Meriterande
• Arbetat i teknisk tjänst vid logistikenhet/teknisk avdelning (LogE/TekA)
• Arbetat med infraprocessen ur ett verksamhetsperspektiv

Personliga egenskaper
Som teknisk chef regemente ser vi att du har hög arbetskapacitet, god initiativförmåga, samt förmåga att arbeta både självständigt och som en del i ett lag. Du är positiv och har ett lösningsorienterat förhållningssätt, samt en god förmåga att driva projekt.

Ditt arbete vittnar om noggrannhet och struktur. Du är bra på att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter, samt har färdigheten att växla mellan att arbeta på kort och lång sikt.

Då tjänsten innebär kontakter både internt och externt bör du också ha förmågan att vidmakthålla och utveckla relationer. Du är flexibel och öppen för att arbeta handgripligt när så krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund som slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på ww.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Sysselsättningsgrad: Heltid. Arbetet innebär en del inrikes tjänsteresor och ibland övernattning. Arbetsförhållanden innebär oftast 40 timmars arbetsvecka, men sker ibland på oregelbundna tider, t ex under övningsförhållanden.
Arbetsort: Tjänstgöringssort är Kristinehamn. Skaraborgs regemente, P 4, är stöttande förband till återetableringen av A 9 och därav kommer en stor del av arbetet inledningsvis att ske i Skövde.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Logistikchef A 9 Stina Backlund eller chef tekniska avdelningen vid Skaraborgs regemente Mats Dahlstedt. Båda nås via växeln på tel 0500-46 50 00.

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet Helena Astanius, Officersförbundet Björn Sandén och SEKO Lola Ahlgren. Samtliga nås på tfnnr 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Regering och Riksdag har gett Försvarsmakten uppdraget att stärka Sveriges försvarsförmåga, i en tid med osäker omvärldsutveckling. Bergslagens artilleriregemente, A 9 ska därför återetableras i Kristinehamn. Regementet kommer bidra till ökad geografisk närvaro, utbildning av värnpliktiga och därmed utveckling av artilleriförmåga i södra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan som såväl runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 maj 2022
  • Plats: Kristinehamn, Värmlands län, Sverige
  • Förband: Bergslagens Artilleriregemente - A 9
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan