Instruktörer – två stycken - till Sjösäkerhetssektionen, Sjöstridsskolan

Om tjänsten

Sjöstridsskolan (SSS) lägger grunden till svensk marin förmåga. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid. Detta fokus ska utgöra dimensionerande krav för all utbildning, utveckling och förbandsträning vid SSS, och där det önskade slutläget är ökad tillgänglighet med samtränade marina krigsförband. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande soldat-,sjömansutbildning, officersutbildning samt yrkes- och befattningsutbildning.

Vid sjösäkerhetssektionen bedrivs utbildning inom bland annat brand, sjukvård, CBRN och marin överlevnadsteknik. Verksamheten omfattar förutom detta även stöd till marina förband vid övningar, verifiering av förmågor samt kontroller såväl nationellt som internationellt. Din arbetsplats är belägen på Lindholmen inom Örlogsbasen i Karlskrona där du kommer ingå i ett arbetslag bestående av 16 personer. Sjöstridsskolan söker två instruktörer till Sjösäkerhetssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som instruktör på vår utbildningsenhet i huvudsak inom områdena CBRN,  sjölivräddning och ledning inre strid. Huvudsakliga arbetsuppgiften kommer vara att genomföra undervisning av olika elevkategorier. Du kommer även delta i övningsverksamhet och utvecklingsarbete kopplat till dessa ämnen.

En del administrativt arbete förekommer också i form av genomförande av planering, resursbokning, schemaläggning, uppföljning samt revision av kurser. Vidare kommer tjänsten innebära att du får hjälpa till som instruktör inom andra marina sjösäkerhetsämnen. Utbildning erhålls genom Sjöstridsskolan. 

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd grundläggande officersutbildning med godkänt resultat, grad OR 6/7
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som är strukturerad och noggrann. Du tycker om att arbeta i grupp, men kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vidare ska du vara lösningsfokuserad och resultatorienterad i ditt arbetssätt. Du är tydlig och kommunikativ. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att utbilda eller genomföra kurser inom område som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av tjänstgöring i befattning ombord
 • Praktisk erfarenhet av arbete inom sjösäkerhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • God kännedom/kunskap om Försvarsmakten och marinen i synnerhet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Anställningsvillkor

 • Tjänsten är en militär tillsvidareanställning (40 tim/v) som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan har en tillsvidareanställning i FM
 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Din arbetsplats och arbetsort är Karlskrona

Upplysningar och kontaktpersoner

För upplysningar om tjänsten kontaktar du:

Pågående chef för Sjösäkerhetssektionen, Mattias Osbäck 073-445 10 21

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontaktar du:

HR-generalist Amanda Andersson 070-148 70 89

 

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-08

 

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 juni 2022
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan