IT-specialist till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must)

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vi förstärker Teknikavdelningen på IHK och söker därför engagerade tekniker. Brinner du för att jobba med och utveckla intressanta IT-system med höga säkerhetskrav samt ge stöd till användare med hög teknikmognad? Är du självgående, har viljan och förmågan att påverka? Vill du vara med på resan att utveckla IHK till ett kompetenscentrum inom IT och informationshantering? Vill du vara med och påverka i en organisation som växer snabbt? Vill du få utmaningar där du kan växa både som person och kompetensmässigt? Vill du vara med och stödja den operativa verksamheten? Då skall du söka tjänsten som IT-specialist hos oss! Vi erbjuder kontinuerligt vidareutbildning inom IT med möjlighet till besök på konferenser och mässor som en naturlig del i arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av en sektion som utvecklar och arbetar med IT-system där det ställs höga krav på säkerhet. I arbetsuppgifterna ingår systemutveckling, systemadministration, förvaltning och i viss mån drift av en bred flora IT-system. Konfiguration och administration av nätverk samt virtualiseringslösningar ingår också i arbetsuppgifterna. Arbetet utförs både enskilt och i grupp. Sektionen arbetar agilt i sprintar, enligt vattenfallsprincipen och i andra projektformer. Allt beroende på vad som är lämpligt utifrån uppdraget.

Personliga egenskaper

Du brinner för ditt område och har en stark motivation att ständigt lära dig mer och ta egna initiativ. Du har även ett gediget intresse för teknik i allmänhet och IT i synnerhet samt ett högt säkerhetsmedvetande. Som person är du ansvarstagande, har god förmåga och vilja att strukturera, driva samt dokumentera ditt arbete.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT/systemvetenskap eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Minst tre års aktuell yrkeserfarenhet som IT-specialist 
 • Aktuell yrkeserfarenhet av Microsoft Windows server- och klientmiljö
 • Aktuell yrkeserfarenhet av nätverk och IT-infrastruktur
 • God förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet från liknande arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av Powershell
 • Erfarenhet av Cisco motsvarande ICND2
 • Erfarenhet inom virtualisering
 • Erfarenhet av Linux
 • Körkort för personbil (B-körkort)

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser, arbets- samt urvalstester.

Övrigt

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för både civil och militär personal. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ” IT-specialist ” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 september 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan