Planeringsofficer till Västra militärregionens stab (J7)

Om tjänsten

Planeringsofficer till Västra militärregionen stab med placering vid utbildning och övningsavdelningen (J7) 

Västra militärregionens stab (MR V stab) är ett krigsförband lokaliserat till Skövde samt med mindre del till Göteborg. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tillfälligt tjänstgörande officerare och hemvärnssoldater.

Chefen för Västra militärregionen leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen.  Västra militärregionen omfattar Hallands-, Västra Götalands-, Värmlands- och Örebro län.

Vi söker nu en planeringsofficer till MR V Stab. Du kommer att arbeta på J7,  avdelningen som leder produktionsplanering samt  utbildning och övningsplanering i militärregionen. Arbetsuppgifterna kommer att innebära en del resor och kontakter med MR V personal på andra orter i regionen.

Vill du vara med och utveckla militärregionen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Leda delområden i den långsiktiga planeringen i produktionsprocessen
Ta fram delunderlag för, budgetering, genomförande, analys och uppföljning.
Genomföra planeringskonferenser och koordineringsmöten.
Delta i utbildning, träning och övning av hemvärnsförband i Västra militärregionen.
Leda planering och genomförande av övningsverksamhet så som hemvärns KFÖ, ledningsträningsövningar och  fältövningar  med militära och civila aktörer inom Västra Militärregionen
Delta i stabens övriga arbetsuppgifter som stabsmedlem.

Kvalifikationer
Specialistofficersexamen (alternativt Officersexamen)

Meriterande
Erfarenhet av stabstjänst
Erfarenhet av utbildnings- och övningsplanering samt dito genomförande

 

Personliga egenskaper
Du gillar att ta initiativ och utveckla ditt arbetsområde.  Du tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar mot våra gemensamma målsättningar. Du arbetar bra med andra människor, både som lagspelare och som ledare och har lätt att skapa kontaktytor inom organisationen. Du är bra på att kommunicera tydligt och på att motivera för att uppnå gemensamma mål. Som person är du ansvarsfull, trygg och stabil. Du hanterar förändringsarbete och ändrade förutsättningar med ett strukturerat och målinriktat arbetssätt. Du har analytisk förmåga och ett stort intresse för uppföljning av verksamhet. Rätt person tänker strategiskt och har ett brett och övergripande perspektiv på frågor. Slutligen har du en attityd i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrig information
Befattningen är vid MR V stab J7 och är en OR8 befattning.
Befattningen medför krigsplacering och därmed bl.a. fysiska prestationskrav.

Vi ser gärna att du som är OR8 har några års erfarenhet i din nuvarande befattning söker tjänsten (men även OF2/OR7 är välkomna att söka).

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Johan Ljungné, CJ7.

 

Placeringsort: Skövde.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning

Urval och eventuell kallelse till intervju sker under kvartal 3 2022.

 

 

Fackliga representanter:

Nås via vxl 0500-465000

OFR/O, Göran Hjert

OFR/S ,Helena Astanius

SEKO. ,Lola Ahlgren

SACO , Charlotta Edman

Sista datum för ansökan: 2022-08-15

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 juni 2022
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Västra Militärregionen - MR V
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan