Analytiker Reservofficer Operativa kommunikationsförbandet, OR6-7/OF1/T

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som reservofficer på analysavdelningen innebär att du arbetar i informationsmiljön. En av huvuduppgifterna är att identifiera och analysera målgrupper till stöd för förbandets psykologiska operationer. Du kommer även att arbeta med att identifiera och analysera andra aktörers försök till påverkan i informationsmiljön. Det är viktigt att du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och kunna sammanställa och analysera stora mängder information. Du behöver även kunna verka i en fältmiljö samt kunna försvara dig själv och förbandet i händelse av strid.

Analysavdelningen

Planerar och inhämtar inför operationer och insatser. Produkter från avdelningen är bidragande på såväl taktisk som operativ / militärstrategisk nivå genom bidrag till lägesbild i informationsmiljön samt genom målgruppsanalyser till förbandets psykologiska operationer med syfte att kunna identifiera och förstå de målgrupper förbandet vill nå. Avdelningen deltar i och genomför utbildningar och övningar samt stödjer i övrigt förbandsledningen med förbandsgemensamma uppgifter.

Om enheten

Operativa kommunikationsförbandet är ett operativt/militärstrategiskt förband som genom kommunikationstjänst och psykologiska operationer analyserar samt påverkar beteenden och attityder hos olika målgrupper i syfte att uppnå politiska och militära mål.
Förbandet har även i uppgift att bevaka informationsmiljön samt analysera, identifiera och möta fientliga påverkansoperationer. Uppgifterna kan lösas såväl nationellt som internationellt. Förbandet har också i uppgift att stödja övriga Försvarsmakten och andra myndigheter med beslutsunderlag avseende informationsaktiviteter samt att ansvara för utbildning och rådgivning inom psykologiska operationer.
Personalen vid förbandet är officerare, soldater och civila specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl.a. marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Kvalifikationer

 • Svenskt medborgarskap
 • Officers- eller specialistofficersexamen
 • Akademisk examen inom t.ex. samhällsvetenskap, marknadsföring, psykologi, IT eller kommunikation
 • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska
 • Godkända fysiska och medicinska krav
 • B- körkort.

Meriterande

 • Erfarenhet av analys- eller underrättelsearbete
 • Erfarenhet av arbete med databaser och analysverktyg
 • Erfarenhet av arbete med marknadsföring och kommunikation
 • Erfarenhet av arbete vid andra myndigheter
 • Erfarenhet av arbete i en internationell kontext
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Kunskaper om programmering
 • Fördjupade kunskaper om Ryssland och OSS.

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår fast om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och akademisk profil.


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Tidvis
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För information om befattningen och rekryteringsprocessen

Kontakta avdelningschef Mj Anders Berell, ledr-opkomm-analys@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O: Magnus Johansson
OFR/S: Clarence Arnstedt
Saco-S: Carl-Johan Pettersson
SEKO: Christian Hedberg

Samtliga nås via växeln: 0171-157000


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-07. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i processen kallas du till en första testdag då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju samt säkerhetsprövningsintervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan