Handläggare infrastruktur till Marinbasen Karlskrona

Om tjänsten

Enheten
Befattningen Handläggare Infrastruktur är placerad vid Marinbasens stödenhet. Stödenheten stödjer marinbaschefen med kompetens avseende frågor som bland annat berör samordning av infrastruktur, miljö, arbetsmiljö, mark-, trafik- och sjösäkerhet samt tillhandahåller, utvecklar och administrerar garnisonens fordonstjänstutbildning, friskvård/idrottsverksamhet, viss förläggningstjänst och övnings- och skjutfält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att man arbetar i projektform, tillfälligt sammansatta arbetsgrupper och enskilt. Som handläggare Infrastruktur förväntas du kunna leda eller delta i olika typer av arbetsgrupper och projekt, både internt och externt.

 • Stödjer verksamheten med specialistkompetens inom funktionen infrastruktur.
 • Planerar och deltar i utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av marinbasens och andra förbands infrastrukturbehov.
 • Bereder ärenden, utarbetar dokument, presenterar och implementerar resultatet i verksamheten.
 • Vid behov deltar i utredningar
 • Vid behov medverkar vid inspektioner och kontroller

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning inom bygg, anläggning och fastighet, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Goda datakunskaper (Officepaketet)
 • B-körkort.

Meriterande

 • Flerårig erfarenhet från arbete med infrastruktur inom Försvarsmakten
 • Fortifikationsteknisk kompetens
 • Kännedom om fastighetsjuridik och miljölagstiftning
 • God erfarenhet av användning av datorer och IT-system
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska

Personliga egenskaper
Du ska dela försvarsmaktens värdegrund, försvarsmaktens uppförandekod och representera försvarsmaktens verksamhet i din yrkesroll.

Som handläggare infrastruktur trivs du med att arbeta självständigt, leda projekt och har en god samarbetsförmåga. Du tycker om att ta ansvar, att kunna planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära kollegor. Du är väl medveten hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation. Du känner dig trygg i att företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet. Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet.

God fysisk förmåga är en förutsättning i vår verksamhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelser.

Detta är en tidsbegränsad heltidsanställning under 6 månader.

Arbetsort: Karlskrona, men resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Chef Stödenheten Hans Sjöberg
Infrasamordnare Thomas Sander

Information om rekryteringsprocessen
HR Generalist Lena Krusberg

Fackliga företrädare
OFR/O Urban Nyman

OFR/S Jan Wasberg

SEKO Jan Anders Nilsson

SACO Birgitta Strauss

Samtliga nås via växeln tel. 0455-8500 men med begränsad tillgänglighet pgr av semesterperiod.

Sista ansökningsdatum

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 juni 2022
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan