Avdelningsförvaltare till Flygstaben

Om tjänsten

Avdelningsförvaltare till Flygstabens Planeringsavdelning

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter.

Den sammanhållna ledningen för Flygvapnet har, efter 25 år, återskapats. Inom ramen för Överbefälhavarens vision om en ledning för ett starkare försvar så omorganiseras hela Försvarsmaktens hela centrala ledning. Flygvapenavdelningen vid produktionsledningen, den flygtaktiska staben och delar ur Försvarets materielverk har sedan 2019-01-01 sammanförts till Flygstaben med placering i Uppsala.

 

Om befattningen

Planeringsavdelningen är en av sex avdelningar som bildar Flygstaben och den består av fem sektioner. Vi söker nu en avdelningsförvaltare.

Avdelningsförvaltarens främsta uppgift är att under C PlanA hantera avdelningens verksamhetsledning och stabskoordinera de femsektionerna. Som avdelningsförvaltare befinner du dig i en dynamisk vardag med högt tempo där arbetsuppgifterna har skiftande karaktär och kontaktytorna är många. Under dessa förutsättningar och förhållanden är denna befattning avgörande för att planeringsavdelningen som helhet ska fungera optimalt.

 

Främsta ansvarsområden:

 • Koordinera avdelningens verksamhetsöversikt med stabsarbetsplaner under C PlanA.
 • Fördela, koordinera och följa upp inkomna uppgifter inom avdelningen.
 • Ansvara för avdelningsövergripande projekt inom ramen för avdelningens ansvarsområde.
Flygstaben befinner sig fortsatt i en etablering- och utvecklingsfas vilket skapar möjligheter att i denna befattning påverka, vara initiativrik och ta stort eget ansvar. Avdelningsförvaltaren har en viktig stöttande funktion som ska ha en god helhetssyn för hur funktionerna och Flygstaben leds. Denna befattning är en stor utvecklingsmöjlighet för dig som vill vidga dina perspektiv.
 
 
Personliga egenskaper
 
Vi söker dig som trivs med uppgifter av verksamhetsledande och koordinerande karaktär där du har ett välutvecklat ordnings- och struktursinne, men som också söker personlig utveckling. Du trivs i en koordinerande och typisk ”spindeln-i-nät” funktion där självständighet, initiativförmåga och helhetssyn präglar din vardag. Befattningen innebär även många kontaktytor där vi söker dig som har förmågan att vara tydlig, kommunikativ, flexibel och som förstår värdet av att skapa goda relationer. I tjänsten arbetar man tätt med avdelningens chefer där man behöver kunna vara pragmatisk, lösningsorienterad och initiativrik i sitt lösande av uppgift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i denna rekryteringsprocess.
 
 
Kvalifikationer
 • Specialistofficer OR8
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i Office-paketet 

 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i liknande befattning inom central stab eller förbandsledning.
 • Kunskaper i PRIO, ISUD och SWECCIS.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Administratör Planeringsavdelningen Yasmine Hamberg, yasmine.hamberg@mil.se

 

Övrigt

Militär befattning.

Anställningsform: Tillsvidare.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Uppsala.

Tillträdesdatum: 2022-10-01.

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Anders Wedin

Försvarsförbundet OFR/S, Christina Sonberg  

SACO FM, Borka Hedlund Medjed

SEKO, Hans Rengren

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan