Teknisk chef markmateriel

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som teknisk chef markmateriel på transportflygskvadronens ledningsplatstropp vid Skaraborgs flygflottilj F 7.

Om skvadronen

Transportflygskvadronen (Tpflygskv) tillhandahåller taktiskt transportflyg med TP 84 (C-130 Hercules) både nationellt och internationellt. Vår uppgift är att transportera materiel och personal, luftburen försörjning och taktisk transport.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten som teknisk chef markmateriel kommer arbetsuppgifterna att vara av varierande karaktär där du kommer att få stödja med de arbetsuppgifter som skvadronen ska genomföra. Du ingår i ledningsplatsplutonen som ansvarar för skvadronens logistik, samband/IT och expeditionstjänst. Funktionens arbetsuppgifter är bland annat att ansvara för skvadronens tekniska status på markmateriel, utarbeta beslutsunderlag till skvadronchef i tekniska frågor och hantera och följa upp materiel som sänds vidare för reparationer.
I rollen som tekniskchef markmateriel leder du och följer upp funktioner vid skvadronen samt stödjer chefen med underlag för stridsvärdesrapportering och teknisk status. Teknisk chef markmateriel ansvarar för beslutsunderlag till skvadronchef i tekniska frågor, planerar den tekniska tjänsten före, under och efter övningar och insatser. Hanterar och följer upp materiel som sänds vidare för reparationer. Utbildar i, och leder materielvård samt teknisk tjänst. Stödja med den allmänna logistiktjänsten vid skvadronen. I arbetsuppgifterna ingår att hantera Försvarsmaktens digitala stödsystem PRIO och Lift.

Kvalifikationer

 • Godkänd yrkesofficersexamen
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Militärt förarbevis.
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande kvalifikationer                                                                                   

 • Yrkesofficersexamen med inriktning logistik eller teknisk tjänst
 • Tjänstgjort som teknisk chef
 • Erfarenhet av logistik vid insats
 • C-körkort
 • Erfarenhet i system PRIO, Lift
 • Erfarenhet från stabsarbete.

Personliga egenskaper

Du måste kunna arbeta strukturerat och självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du är en problemlösare med god analytisk förmåga. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Militär befattning SO6/SO7

Omfattning: Heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträde snarast eller efter överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktperson

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta chef ledningsplatstropp, Rickard Svensson, 0510-47 76 34.

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 juni 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan