K 3 söker skvadronsadministratörer till 31. jägarbataljonen

Om tjänsten

Sökande enhet

31. jägarbataljonen är ett lätt konventionellt jägarförband med uppgift att stödja Försvarsmaktens specialförband. Förbandet löser uppgifter i hela konfliktskalan, både i Sverige och utomlands. Kombinationen av hög personell standard, hög rörlighet, utbudet av vapensystem tillsammans med den krävande utbildningen innebär att förbandet utgör en viktig resurs i såväl brigadsystemet såväl den internationella arenan.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som skvadronsadministratör på 31. jägarbataljonen så kommer din placering att vara på en av bataljonens två skvadroner. Du kommer att vara direkt underställd skvadronchefen, men du kommer att sitta tillsammans med bataljonsstabens personalfunktion.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att utgöra skvadronchefens och plutonchefernas administrativa stöd. Det innebär bland annat att stödja chefer i personaladministration exempelvis vid anställning, avslut, uppföljning och tidsredovisning. I din roll som administratör kommer du att ansvara för arbetet med arkivering, bemanningslistor och skiftplanering. I uppdraget ingår även att skapa rapporter och presentera statistik kopplat till personal. Ditt uppdrag innebär att du kommer att ha ett tätt samarbete med bataljonens egen personalfunktion S1.

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du är serviceinriktad med en hög integritet. Du har en förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor, mot högt uppsatta mål. I kontakten med andra är du lyhörd och förtroendeskapande.

För att passa på befattningen så bör du trivas i en miljö som kännetecknas av högt arbetstempo och motiverade kollegor, med en blandning av rutinärenden och nya utmaningar. Du har ett lösningsorienterat och prestigelöst förhållningssätt. Det är också viktigt att du är flexibel och mottaglig för snabba förändringar och omprioriteringar.

 

Vad erbjuder vi?

Försvarsmakten erbjuder fördelaktiga förmåner, exempelvis träning på arbetstid (3h/ vecka), utbildningar, möjlighet till personlig utveckling samt en flexibel arbetstid.

 

Kvalifikationskrav

 • Aktuell och relevant erfarenhet av administrativt arbete
 • Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • Goda kunskaper i Microsoft Office.

 

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av att arbeta i försvarsmaktens stödsystem, exempelvis PRIO, VIDAR, EMILIA.
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
 • B-körkort

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom mycket god samarbetsförmåga samt ett flexibelt och självgående arbetssätt.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Erica Olovson, Personalgeneralist 0505-45 16 46

 

Dokument att bifoga i ansökan

 • CV inklusive minst två referenser
 • Personligt brev
 • Examensbevis och för tjänsten relevanta intyg

 

Fackliga företrädare:

OFR/O: Johan Hellborg 0505-45 10 00

OFR/S: Mikael Ekelund 0505-45 10 00

SEKO: Jan Arnholm 0505-45 10 00

SACO: Annelee Karlström 0505-45 10 00

 

Anställningsform: Civil tillsvidareanställning, inleds normalt med 6månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

 

Tjänsten inleds normalt med en provanställning om 6 månader som därefter övergår i en tillsvidaretjänst.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juni 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan