Skolinformatörer inför höstterminen 2022

Om tjänsten


Vill du bli en i teamet som jobbar med skolinformation om Försvarsmakten till ungdomar och unga vuxna? Nu finns ett spännande och varierande jobb på Sjöstridsskolan att söka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är att informera om Försvarsmakten som arbetsgivare och utbildare i olika sammanhang. Som skolinformatör möter du våra målgrupper varje dag via personliga möten, föreläsningar eller sociala medier. Målet är att höja kunskapen om den nya värnplikten, Försvarsmaktens uppdrag, grundutbildningar och karriärvägar.

Du kommer att ha Karlskrona som arbetsort och ingå i ett team som ansvarar för Försvarsmaktens skolverksamhet i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Du är också med och utvecklar arbetssätt och verktyg inom området rekrytering och information för att effektivt kunna möta våra målgrupper. Du kommer besöka gymnasieskolor, mässor och evenemang. Du kommer även att vara involverad vid studiebesök och praoverksamhet.

Anställningsformen är GSS/K (gruppbefäl, soldat, sjöman/kontinuerligt tjänstgörande). Vi ser gärna att du som söker har en pågående eller tidigare anställning som GSS. Arbetet innebär till viss del tjänstgöring kvällstid och helger. Resor förekommer.

KRAV

Kvalifikationer

 • Godkänd grundutbildning
 • Anställningsbart betyg/vitsord från motsvarande GMU/GU eller värnplikt
 • B-körkort
 • God datorvana (Windows, Office)

Personliga egenskaper

Du är en social och kommunikativ, utåtriktad person som har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska kunna ta egna initiativ och du förväntas kunna driva projekt parallellt med övriga arbetsuppgifter. Lyhördhet är viktigt då du i arbetet kommer att möta människor med olika erfarenheter och perspektiv. För uppdraget behöver du vara en förtroendeingivande relationsbyggare och en god ambassadör för hela Försvarsmakten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Genomfört militär grundutbildning inom de senaste 2 åren med godkänt betyg
 • Erfarenhet av informations- och rekryteringsverksamhet
 • Tidigare eller pågående anställning i Försvarsmakten
 • Vana/trygghet i att tala inför folk
 • Goda kunskaper/intresse för sociala medier

 

För frågor om tjänsten kontakta
Marinens rekryteringskoordinator Jenny Svensson på jenny.a.svensson@mil.se

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta
HR-generalist Amanda Andersson, tfn. 070-148 70 89.

Övrigt
Anställningen sker utifrån FM avtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Det innebär en tidsbegränsad anställning upp till åtta år med möjlighet till förlängning i fyra år.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Tjänsten är på heltid med tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.
Arbetsort: Karlskrona.

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 juni 2022
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan