Psykolog till Försvarshälsan i Göteborg

Om tjänsten

På Göteborgs garnison arbetar drygt 1000 personer inom Försvarsmakten. Varje år genomför flera hundra värnpliktiga sin grundläggande militära utbildning här. Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Vi arbetar med hälsofrämjande insatser, arbetsmiljö, lagstadgade undersökningar, arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinska bedömningar, hälso- och sjukvård för rekryter/elever och sjukvårdsberedskap vid övningar.

På Försvarshälsan arbetar vi tillsammans i team bestående av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsmiljöingenjör, fysioterapeuter och medicinska sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Psykologernas arbete inom Försvarsmakten innefattar psykosocial arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ-, grupp och organisationsnivå. I dialog med kunderna utformas insatser som bäst möter deras behov. Arbetssättet är konsultativt och utgår från evidensbaserade teorier med fokus på det som stödjer utvecklingen av medarbetare, chefer och verksamheter. Detta innebär bland annat stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal, handledning av chefer och medverkan vid rehabiliteringsutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även utbildningsinsatser, preventionsföreläsningar inom olika områden som våra kunder behöver och utvecklingsarbete. Psykologernas arbete sker både i samtalsrum och ute i verksamheten.

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt arbeta i team med Försvarhälsans övriga personal. Tjänstgöring på annan ort kan förekomma liksom oregelbunden arbetstid. 3 timmar fysisk träning per vecka ingår i arbetstiden.

Kvalifikationer

 • Legitimerad psykolog.
 • Minst fem års yrkeserfarenhet som psykolog.
 • Minst tre års klinisk erfarenhet, inriktning KBT, utredning och behandling.
 • B-körkort, bilkörning ingår i tjänsten.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande

 • Yrkeserfarenhet av preventivt, promotivt och rehabiliterande arbete på individ-, grupp och organisatorisknivå inom företagshälsovård.
 • Kunskap om ledarskaps- och organisationsutveckling.
 • Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser.
 • Erfarenhet av kris och/eller katastrofarbete.
 • Arbetspsykologiska erfarenheter.
 • Erfarenhet av att arbeta i och självständigt driva projekt samt skriva rapport.
 • Kunskap i arbetsmiljöns lagar och förordningar.
 • Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid om du har en egen drivkraft och trivs med att arbeta tillsammans med övriga yrkeskategorier. Förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vidareutveckla dig själv och verksamheten vid Försvarshälsan är en förutsättning. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Tjänsteresor förekommer.
Arbetstid är 40 timmar/vecka.
Tillträde snarast/ enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Mari-Ann Larsen, avdelningschef
Martina Dahlgren Krona, psykolog
Kontaktas via växeln 031-69 20 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Mari-Ann Larsen, avdelningschef
Kontaktas via växeln 031-69 20 00

Fackliga representanter:
SACO, sacostyr-fomedC@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, of-amf@officersforbundet.se
OFR/S, forsvarsforbundet-f7@mil.se

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Älvsborgs Amfibieregemente (Amf4) är ett nyetablerat förband beläget i Göteborg och ingår som en del i Göteborgs Garnison. Amf4 verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 juni 2022
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Älvsborgs Amfibieregemente - Amf4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan