Yrkesinformatör till Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? Vill du motivera värnpliktiga till ett fortsatt engagemang i Försvarsmakten? Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på mässor och event? Har du stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att vidarutveckla Försvarsmaktens och Helikopterflottiljens förmåga att attrahera och engagera nya medarbetare kan du vara den vi söker!


Om enheten
Du kommer att tillhöra Rekryteringssektionen, där vi jobbar främst med informerande och attraherande verksamhet. Sektionen tillhör A1, en avdelning som jobbar med personal på Flottiljstaben. På avdelningen finns det en bred kompetens inom personal och HR, med varierande arbetsuppgifter.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Yrkesinformatör jobbar du med flera olika saker parallellt. Du möter våra målgrupper på event, mässor, skolor, prova-på-verksamhet, i sociala medier och bland de värnpliktiga och anställda på förbandet. Du planerar och genomför också PRAO-veckor, kommunicerar med kandidater i Mitt Försvarsmakten, uppdaterar förbandets sociala medier samt bemannar Plikt- och Prövningsverket någon eller några veckor per år. Möjlighet finns att också delta i planering och uppföljning av ovanstående arbetsuppgifter.


KRAV
Kvalifikationer
 •  Godkänd militär grundutbildning de senaste 8 åren.
 •  Anställningsbart betyg/vitsord från militär grundutbildning.
 •  B-körkort för manuellt växlad bil.

Personliga egenskaper
Som person är du social, utåtriktad och gillar att tala inför och med människor. Du har lätt för att skapa kontakter och inge förtroende i olika sammanhang. Du är duktig på att formulera dig i tal och skrift och du tycker om att ta eget ansvar. Du är en van användare av sociala medier och har gärna erfarenhet av fotografering och redigering. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE 
 •  Pågående eller tidigare anställning vid Helikopterflottiljen .
 •  Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten, Hemvärnet och/eller Frivilligorganisation.
 •  Erfarenhet av informations- och attraktionsarbete.
 •  Militärt förarbevis.


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K).
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Linköping.
Tillträdesdatum: Så snart som möjligt.
Tjänsteresor: Jobbet innebär en del resande inom Östergötland, oftast över dagen. Du kommer även att delta vid nationella mässor och event. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.


För upplysningar om befattningen eller information om rekryteringsprocessen kontakta:
Linda Bergendorff 0723-536514, rekrytering-hkpflj@mil.se


Fackliga företrädare:
SACO: Annelie Helmersson, Försvarsförbundet: Helena Lemnell, Officersförbundet: Mats Häggström, SEKO: Urban Hellqvist. Samtliga nås via växeln 013-28 30 00.


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 juni 2022
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan