Chef till Mission Support Element, C MSE, till 71. stridsflygdivision, Skaraborgs flygflottilj F7

Om tjänsten

Om divisionen
71.stridsflygdivision är en av Flygvapnets JAS-divisioner och är baserad på Skaraborgs flygflottilj, F7. Divisionen löser uppgifter i det nationella försvaret såväl som internationella uppgifter. Mission Support Element, MSE, är den sektion inom divisionen som stödjer piloterna med planering och utvärdering av flyguppdragen, samt underrättelser och telekrigsförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som chef för Mission Support Element (C MSE) har du personalansvar för personalen på sektionen. Detta inkluderar rekrytering, planering och utveckling av MSE. C MSE stödjer divisionschefen i framtagande av stridsplaner för krigsförbandet, samt stödjer divisionen med applicerbara områden inom SÄK. I tjänsten ingår också viss beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer/krav

 • Godkänd yrkesofficersexamen.
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
 • B-körkort, manuell växellåda.
 • Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhets- och registerprövning.

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet från arbete på MSE.
 • Tidigare tjänstgöring inom Flygvapnet.
 • Erfarenhet inom flygtjänst.
 • GK UND eller annan erfarenhet av arbete inom underrättelsetjänst.
 • Erfarenhet inom telekrig.
 • Erfarenhet av arbete inom SÄK.

Personliga egenskaper 
Som chef och ledare är du engagerad, initiativrik, tydlig och motiverande. Arbetsuppgifterna kräver att du är stresstålig, situationsanpassad och prestigelös samt innehar god samarbetsförmåga och social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Militär befattning, OF 3. Eventuellt sökande med kravunderskridande grad uppmuntras även att söka tjänsten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och deltagande i krigsförbandets övningar. I de fall du saknar de utbildningar som tjänsten kräver kommer du att behöva läsa in detta efter att tjänsten påbörjats.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Simon Norlin, tfn 0510-477371, simon.norlin@mil.se @mil.se.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-13. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 juni 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-07-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan