Skvadronsförvaltare till 3.helikopterskvadron

Om tjänsten

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning. Tredje helikopterskvadron i Ronneby är en av helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj (F17). Helikopterflottiljen och tredje helikopterskvadron genomför operationer i Sverige och internationellt.

Tredje helikopterskvadron är uppdelad i olika enheter bestående av stab, divisioner, flygunderhållskompanier samt flygmaterielkompani, där både militär och civil personal arbetar. 

Tjänsten är placerad i skvadronens ledning och lyder direkt under skvadronchefen.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ingå i skvadronens ledningsgrupp och därigenom vara främste företrädare för specialistofficerskategorin.
 • Delta i ledningen av skvadronen så väl vid produktion som vid operationer.
 • Självständigt bereda och driva ärenden inom skvadronens ansvarsområden.
 • Delta i planerings- och försörjningsprocessen avseende personalfrågor.

Kvalifikationer

 • Förvaltare SO 8
 • Körkort minst B behörighet
 • FM FysS: Grundnivå

Personliga egenskaper
Som skvadronsförvaltare är du öppen, lyhörd, förtroendeingivande och har ett stort engagemang för skvadronens utveckling. Detta gäller såväl personalens utveckling som förbandets förmågor. Som SO förväntas du har fokus på systemkunskaper, direkt ledarskap och detaljupplösning i arbetet genom djup erfarenhet. I rollen främsta företrädare lägger vi stor vikt vid individuell lämplighet, föregångsmannaskap och förmåga till både bra samarbetsförmåga och självständigt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Genomfört HSOU
 • Erfarenhet från marin verksamhet/operationer

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Heltid
Arbetsort: Ronneby
Arbetsresor ingår i tjänsten
Tillträdesdatum: Snarast

Upplysningar om befattningen
C 3.hkpskv Kk Niklas Wiklund, 0766-399235

Fackliga företrädare
Officersförbundet Hans Lundgren, 0705-557504

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2022
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan