Assistent sökes till Operativ Lägesinformation i Stockholm

Om tjänsten

Nu söker vi dig som är i början av din karriär och som vill arbeta på en spännande arbetsplats i händelsernas centrum. Som assistent hos Avdelningen Operativ Lägesinformation (OLi) kommer du vara en del av genomförandeavdelningen (JOC) och vara en viktig resurs för att arbetet ska fungera tillsammans med dina kollegor.

Avdelningen Operativ Lägesinformation (OLi) tillhör förbandet FMTIS och stödjer Insatsstaben vid förbandet Högkvarteret. Insatsstabens uppdrag är att planera, leda och följa upp Försvarsmaktens insatser, både i Sverige och utomlands. Operativ lägesinformation (OLi) är en stödfunktion som utifrån högre chefs informationsbehov skapar underlag och tar fram lägesbilder till stöd för operativ beslutsfattning inom Insatsstaben.

I arbetsuppgifterna som assistent ingår bland annat att vara administrativt stöd i ledningscentralen (JOC), stödja med informationshantering och utarbetande av skriftliga underlag som berör Försvarsmaktens nationella och internationella verksamhet. Som assistent i JOC arbetar du operativt och löser arbetsuppgifter inom korta tidsramar. Du behöver trivas med att genomföra rutinuppgifter men samtidigt vara flexibel och ha förmåga att anpassa dig till skiftande förutsättningar. Detta då arbetet i en operativ miljö innebär att arbetsuppgifterna behöver anpassas efter händelseutvecklingen i omvärlden och i samverkan med andra. Delar av arbetet sker självständigt men till största del sker det gemensamt med dina kollegor och du behöver därför vara social och serviceinriktad.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • stödja det dagliga stabsarbetet
 • stödja framtagandet av underlag, produkter och lägesbilder, främst genom administrativt stöd
 • hantera inkommande/utgående information och underlag. Ansvara för att information/underlag från olika informationssystem struktureras i gemensamma databaser
 • administrera och publicera information så att den återfinns på rätt lagringsplats och i rätt format
 • stödja med framtagande av mallar, förädla och redigera text och föra enklare statistik
 • förbereda och stödja inför/under orienteringar, möten och presentationer
 • bistå avdelningen efter behov

 Kvalifikationer:

 • erhållen gymnasieutbildning
 • minst två års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet. Med relevant avses liknande arbetsuppgifter som beskrivs i annonsen
 • god datorvana och kunskap i Officepaketet
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 Meriterande:

 • eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • militär utbildning, exempelvis GMU, stabsassistentutbildning eller inom frivilligverksamhet
 • tjänstgöring inom Försvarsmakten
 • erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information
 • erfarenhet och goda kunskaper i PowerPoint och Excel
 • erfarenhet av strukturerande bearbetning och framtagande av beslutsunderlag
 • B-körkort

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss är det viktigt att du är självständig, initiativrik, arbetar noggrant och håller uppsatta deadlines.  Du gillar administrativt och strukturerande arbete, har ett gott ordningssinne och god datorvana. Vidare bör du vara bekväm med att producera skriftliga underlag på engelska.
En förutsättning för att trivas är att du är driven och serviceinriktad då arbetet innebär att du samverkar dagligen med många andra, såväl inom som utanför den egna staben. Du är lyhörd och kommunikativ med en god samarbetsförmåga och kan arbeta proaktivt och självständigt även om målet inte alltid är tydligt.
Du känner stort ansvar för det du åtar dig och har högt säkerhetsmedvetande. Den operativa miljön är händelsestyrd vilket innebär att du måste kunna tempoväxla och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning om du ej är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast möjligast.

Tjänsten är öppen att söka för både civil och militär personal. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Arbetsprov kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen.   

Bifoga CV och personligt brev som motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Kontaktinformation
Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS nås via växeln på telefonnummer 019-39 35 00.

OFR/O          Håkan Larsson                   
OFR/S           Martin Sparr
SACO           Per Lohman
SEKO           Matz Felix

För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef via e-post inss-j3-oli@mil.se 

För information om avtal och villkor kontakta HR-generalist Hanna Ottosson som nås via växeln.

Välkommen med din ansökan senast den 2022-07-10

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-07-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan