Handläggare sökes till Operativ Lägesinformation Stockholm

Om tjänsten

Nu söker vi dig som är i början av din karriär och som vill arbeta på en spännande arbetsplats i händelsernas centrum. Som handläggare hos Avdelningen Operativ Lägesinformation (OLi) är du en del av ett team som arbetar med varierade uppgifter och är en viktig resurs för att helheten ska fungera. Du kommer dels att arbeta med egna ärenden men även ha en stödjande roll till de analytiker som du arbetar med. 

Avdelningen Operativ Lägesinformation (OLi) tillhör förbandet FMTIS och stödjer Insatsstaben vid förbandet Högkvarteret. Insatsstabens uppdrag är att planera, leda och följa upp Försvarsmaktens insatser, både i Sverige och utomlands. Operativ lägesinformation (OLi) är en stödfunktion som utifrån högre chefs informationsbehov skapar underlag och tar fram lägesbilder till stöd för operativ beslutsfattning inom Insatsstaben.

I arbetsuppgifterna som handläggare ingår bland annat att upprätthålla och bearbeta statistik och producera skriftliga underlag som berör Försvarsmaktens nationella och internationella verksamhet. Utöver det förväntas du delta i olika mötesforum där de skriftliga underlagen delges. Som handläggare hos OLi arbetar du operativt och löser arbetsuppgifter inom korta tidsramar. Du behöver trivas med att genomföra rutinuppgifter men samtidigt vara flexibel och social då arbetet i en operativ miljö innebär att arbetsuppgifterna behöver anpassas efter händelseutvecklingen i omvärlden och i samverkan med andra.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • strukturera, bearbeta och sammanställa information. Informationen ska sedan anpassas och visualiseras i underlag till olika mottagare, forum och format
 • stödja med att upprätthålla operativ lägesbild och skapa beslutsunderlag
 • planering samt uppföljning av statistik inom verksamhetsområdet som sedan omsätts i underlag
 • delta och företräda avdelningen i olika mötesforum
 • förbereda och stödja inför/under orienteringar och presentationer
 • stödja med att skapa och upprätthålla sektionens styrande dokument och delta i erfarenhets- och utvecklingsarbeten
 • stödja med utveckling av avdelningens produkter

 Kvalifikationer:

 • erhållen gymnasieutbildning
 • minst två års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet. Med relevant avses liknande arbetsuppgifter som beskrivs i annonsen.
 • mycket god datorvana och kunskap i Officepaketet
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 Meriterande:

 • eftergymnasial utbildning inom exempelvis statsvetenskap, internationella relationer eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • genomförd värnplikt, GMU eller inom frivilligverksamhet
 • erfarenhet av strukturerande bearbetning och framtagande av beslutsunderlag
 • erfarenhet av arbete med lägesbild
 • erfarenhet av stabsarbete
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation.
 • B-körkort

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss är det viktigt att du är noggrann, initiativrik och kan arbeta målinriktat och analytiskt. Arbetet vid OLi ställer krav på att du är prestigelös med en mycket god förmåga att arbeta i grupp och bidra till avdelningens och gruppens utveckling. Den operativa miljön är händelsestyrd vilket kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt, ta eget ansvar och leverera underlag av hög kvalitet även vid korta ledtider. Vidare har du förmåga att tempoväxla och prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara bekväm med att producera skriftliga underlag och redovisa dessa på både svenska och engelska.

Du trivs när tempot är högt, samtidigt som du har en drivkraft att utföra rutinmässiga arbetsuppgifter under lugnare perioder. Du känner stort ansvar för det du åtar dig, har högt säkerhetsmedvetande och god samarbetsförmåga, även i stressade situationer. Då avdelningen är i en expansiv fas så är det viktigt att du är initiativtagande och lösningsorienterad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning om du ej är anställd i Försvarsmakten. Tillträde snarast möjligast.

Arbetsprov kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen.   

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm

Bifoga CV och personligt brev som motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Kontaktinformation
Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS nås via växeln på telefonnummer 019-39 35 00.

OFR/O          Håkan Larsson                   
OFR/S          Martin Sparr
SACO           Per Lohman
SEKO           Matz Felix

Upplysningar om tjänsten lämnas av per e-post inss-j3-oli@mil.se 

För information om avtal och villkor kontakta HR-generalist Hanna Ottosson som nås via växeln.

Välkommen med din ansökan senast den 2022-07-10

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 juni 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-07-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan