Logistiksoldat till Sjukhuskompaniet

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Som logistiksoldat tjänstgör du på kompaniets logistikpluton. Plutonens uppgift är att upprätta och driftsätta ett fältsjukhus. Ett fältsjukhus i denna omfattning kräver dygnet-runt betjäning av eltillförsel, vatten, förplägnad, transporter inom och utom sjukhusområdet, avlopp och avfallshantering. Materielen och materielsystemen är omfattande och av väldigt hög kvalité och de ställer krav på god hantering både i förråd men också i fältmiljö.

Som logistiksoldat kan du ingå i olika grupper på plutonen; förrådshanteringsgruppen som främst hanterar materiel i stora mängder antingen i förråd eller i plutonens lagerhallar, servicegrupperna som ansvarar för att fältsjukhuset får den betjäning dygnet runt som krävs i form av dagliga tillsyner och underhåller maskiner och materiel.

Servicegruppen är kompaniets transportresurs det vill säga genomför interna och externa transporter åt kompaniet och andra förband.

Som anställd vid plutonen så vidareutvecklas du i din befattning, deltar i utbildningen av nya soldater, deltar i både nationella och internationella övningar samt genomför högvaktstjänstgöring.

Om enheten
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.   

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Upprätta och driftsätta ett fältsjukhus
 • Genomföra transporter
 • Hantering av materiel
 • Drivmedelshantering
 • Vattentjänst

Kvalifikationer

 • Grundläggande militär utbildning alternativt fullgjord värnplikt
 • B-körkort
 • Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS (testas vid intervjun)

Meriterande kvalifikationer

 • Farligt gods utbildning
 • Utbildningsbevis för truck
 • Utbildningsbevis Hjullastare
 • C och CE-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har hög arbetskapacitet, en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Typ av anställning: GSS/K. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning
Nivå: OR1-3
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.

Upplysningar om befattningen
Upplysningar om befattningen kan lämnas av Översergeant, Christoffer Rikberg, Plutonchef logistikpluton, via melj christoffer.rikberg@mil.se.

Information om rekryteringsprocessen
Information och frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av Översergeant, Christoffer Rikberg, Plutonchef logistikpluton, via melj christoffer.rikberg@mil.se.

Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet-F7 (forsvarsforbundet-f7@mil.se)
SACOSTYR-FömedC (sacostyr-fomedc@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2022
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan