Förbandsekonom

Om tjänsten

 

Vi söker dig som vill ingå i vårt lag av förbandsekonomer på Ekonomisektionen. Ekonomistyrning inom Försvarsmakten är ett brett område som bjuder på varierande arbetsuppgifter.

Om enheten

Som förbandsekonom ingår du i ekonomisektionen (A8) som är en del av avdelningen för planering, övning och ekonomi (A578). A8 består av 6 medarbetare som arbetsleds av ekonomichefen. A578 leds av planeringschefen som innehar arbetsgivaransvaret för A578. Hela avdelningen består av 16 medarbetare.

A8s arbetsområde omfattar ekonomistyrning, planering och budgetering, uppföljning och analys, utvärdering och återrapportering.

A578 är en av flera avdelningar som ingår i Flottiljstaben och som är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som förbandsekonom är du tillsammans med ekonomichef och medarbetare delaktig i arbetet med att planera, genomföra och sammanställa/analysera ekonomisk planering, budgetering, rapportering och uppföljning.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden enligt intern fördelning av arbetsuppgifter inom avdelningen kan tillkomma beroende på personliga kvalifikationer och lämplighet.

KRAV

Kvalifikationer

 • Relevant utbildning inom ekonomiområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God datorvana samt mycket goda kunskaper i excel
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • B-körkort manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper

Som person har du ett driv, känner ansvar och är prestigelös. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så du behöver kunna förhålla dig till deadlines och att kunna jobba intensivt inför dessa.

Du besitter en god analytisk förmåga för att kunna sortera ut väsentligheter ur stora mängder information som ges på olika ledningsnivåer och i olika tidstempon. Du behöver ha förmåga att självständigt prioritera egna och arbetsgruppens uppgifter.

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av självständigt arbete med analys, prognos, ekonomistyrning
 • God pedagogisk förmåga
 • Erfarenhet från större organisationer/verksamheter
 • Erfarenhet av att arbeta i affärssystem, företrädesvis SAP

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: civil tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid):heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta ekonomichef Kristina Dellstrand, 0721-877 860, kristina.dellstrand@mil.se

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-24. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-07-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan