Däckstjänstledare HMS Trossö

Om tjänsten

Fjärde sjöstridsflottiljen har till uppgift att upprätthålla och utveckla Försvarsmaktens förmåga inom sjöstrid. I fredstid övar flottiljen på sin krigsuppgift, att försvara Sveriges territorium och svenska intressen. Flottiljen övervakar svenskt sjöterritorium, genomför underrättelseinhämtning, röjer minor samt skyddar havsområden, sjövägar och sjöfart. Flottiljen har sin bas i Berga söder om Stockholm och i Skredsvik vid Gullmarsfjorden på Bohuskusten där Röjdykardivisionen är lokaliserad. Flottiljen består av fyra divisioner och en flottiljstab som leder och planerar flottiljens arbete.

Om enheten
43:e underhållsdivisionen förser övriga divisioners fartyg med till exempel livsmedel, drivmedel och reservdelar. Underhållsdivisionen har ett stödfartyg, HMS Trossö, samt lastbilar för att stödja stridsfartygen både till sjöss och från landsidan.

Befattningen erbjuder
Som Däckstjänstledare (DL) ombord HMS Trossö ingår du i fartygets däcksavdelning, vilken innefattar tjänstegrenarna manöver-/navigationstjänst, däcktjänst och vapentjänst. Befattningen innefattar att vara arbetsledare för fartygets däckstjänst. Som DL på Trossö vid 43.uhdiv är du divisionens företrädare i däckstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänstegrenen däck leds och planeras av fartygets andreofficer (2.O). Den huvudsakliga arbetsuppgiften som däckstjänstledare (DL) är att, under ledning av 2.O; ansvara för däckstjänst inklusive framförande av fartygets däcksbåtar. Genomföra planering och uppföljning av personalens kompetensutveckling inom egen tjänstegren.

Kvalifikationer
 • Specialistofficersexamen eller jämförbar officersutbildning
 • Giltiga och godkända FM FysS tilläggskrav sjögående
 • Godkänd läkarundersökning för sjögående personal 

Meriterande
 • Skjutledare fast utbildningsanordning
 • Skyddsvakt
 • Verkanstålighet steg 1
 • Nautisk behörighet för militär sjöfart i nivå 8 (N8) eller högre
 • Snabba räddningsbåtar (FRB)
 • Handhavande snabba fartyg (HSF)
 • Kranförarutbildning
 • Vapenutbildning; pistol 88, ak5, ksp 58, ksp 88
 • Körkort klass B

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetet är mångsidigt och kräver att du är flexibel och stresstålig, har god samarbetsförmåga likväl som du kan arbeta självständigt. Du är ambitiös och gillar att arbeta i en miljö som är under ständig utveckling. Du har god social förmåga och gott omdöme och säkerhetsmedvetande med förmåga att hantera känslig information som kan förekomma vid förbandet. Du har en positiv inställning och strävar efter att vara ett föredöme för övriga. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar och styrningar.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställning: Tillsvidare, 6 månaders provanställning om du inte är anställd inom Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Haninge
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


För upplysningar om befattningen kontakta:

Tomas Pettersson 

Email: 4sjostridsflj-43uhdiv@mil.se Svar kommer att ges från och med v.33


För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-avd Personalchef Frida Monie

Email: 4.sjostridsflj-flottiljstaben-hr@mil.se Svar kommer att ges från och med v.33

Fackliga företrädare:

Joakim Pukk

Email: joakim.pukk@mil.se


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28. Din ansökan bör innehålla CV, examensbevis från officersutbildning samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan – långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 juli 2022
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Fjärde sjöstridsflottiljen – 4.sjöstridsflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan