Logistikofficer/Utvecklingsspecialistofficer vid Försvarsmedicincentrum i Göteborg

Om tjänsten

Trivs du med att driva ett självständigt arbete i en social miljö och har yrkeserfarenhet inom planering, styrning och beredning i verksamheter? 

Vi söker dig som är specialistofficer (OR7) och vill vara med att utveckla vår hälso- och sjukvård som en del i samhällets totala sjukvårdsresurser.

Befattningen är placerad i Göteborg vid Försvarsmedicincentrum och arbetsleds av chefen för Utvecklingsavdelningen (C UtvA) vid Funktionsenheten. Utvecklingsavdelningen stödjer inom förmåge-, organisations-, förnödenhets- och metodutveckling inom försvarsmedicin.

Försvarsmedicin är ett samlingsbegrepp för all verksamhet som bedrivs inom Försvarsmakten inom områdena hälso- och sjukvård, preventiv medicin och medicinsk underrättelsetjänst. Försvarsmedicincentrum beskrivs på Försvarsmedicinscentrums hemsida Försvarsmedicincentrums hemsida

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som logistikofficer stödjer du HKV, TVK LOG och FM förband i sakområde försvarsmedicin främst kopplat mot sjukvårdsmateriel. Du stödjer även HKV och FMV vid inköp av sjukvårdsmateriel och deltar i FM stödproduktion gentemot FMV enligt beställningar. 

Du leder och deltar i prov- och försöksverksamheten och deltar vid organisations- och metodförsök inom försvarsmedicin. Utöver detta deltar du i i utvecklingsprojekt inom det försvarsmedicinska området och tar rollen som lärare i FömedC kurser om sjukvårdsmaterieltjänst. 

Kvalifikationer

 • Specialistofficer, OR 7
 • God kunskap om FM stödsystem inom materielområdet (så som PRIO, TIA, MVIF m fl).
 • God förmåga att tala och skriva på svenska och engelska
 • B–körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänstgöring i krigsförband med inriktning mot försvarsmedicin
 • Goda kunskaper om sjukvårdsmateriel
 • Erfarenhet av att leda och genomföra utvecklingsprojekt
 • Försvarsmedicinsk kompetens
 • Genomfört FM (MSS) utbildning mot utvecklingsofficer
 • Erfarenhet från internationella insatser

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som Logistikofficer hos oss tror vi att du behöver ha god kommunikativ och social förmåga eftersom du samverkar med flera olika parter. Du behöver även ha god förmåga att självständigt leda ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid (100%). För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Avdelningschef, Krister Jakobsson krister.jakobsson@mil.se 031-69 2830. Chefen för Funktionsenheten, kommendörkapten Anders Sjöholm anders.sjoholm@mil.se 031 69 27 71.

Fackliga representanter
Försvarsförbundet, forsvarsforbundet-f7@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
SACO, sacostyr-fomedc@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Bifoga ansökningsbrev och meritförteckning. Ange när du kan tillträda i tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 juni 2022
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan