Stabsofficer/Telekrigsbefäl till 3. helikopterskvadron

Om tjänsten

Stabsofficer med telekrigsinriktning, OR6, sökes till Helikopterflottiljen i Ronneby

Har du vad som krävs för att jobba operativt och stödja den svenska ubåtsjakt- och ytstridsförmågan?

Är du uppgiftsinriktad och tycker om att lösa uppkomna händelser?

Befattningen erbjuder
Det är en operativ stabsbefattning som ingår skvadronens beredskapssatta förbandsdelar för insatser, främst nationellt. Du kommer att arbeta i mindre grupper med både planerade och uppkomna händelser.

Saknas telekrigskompetens kommer den att byggas upp till en, för tjänsten, relevant nivå.

Om förbandet
3.hkpskv är ett sjöoperativt helikopterförband. Den främsta uppgiften är att, med våra helikoptrar, delta i den marina striden med uppgifter som ubåtsjakt, ytstrid, spaning mm. Samverkan med Marinens olika förband, främst ledning, korvetter, minröjningsfartyg och Amfibieförband, är därför central.

Våra helikoptrar samt lednings- och samverkanspersonal stödjer även samhället vid särskilda behov. Exempel på detta är stöd till räddningstjänst vid skogsbrandsbekämpning och till Polisen vid eftersök av försvunna personer.

3.helikopterskvadron består idag av ca 150 medarbetare och är baserad på Ronneby flygplats/F 17.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabsofficer telekrig/EW ingår man i skvadronsstabens genomförandesektion som består av ca 10 medarbetare. Du kommer att arbeta med allt från planeringsuppgifter till att leda verksamhet som rör skvadronens operativ genomförande. Du arbetar ensam eller i team med underrättelsefunktionen och tillsammans med helikopterbesättningar eller andra stabsdelar inför, under och efter verksamhet. Utöver ordinarie tjänst på sektionen delar vi dessutom på flertalet tillikauppgifter, ex SERE, skjutledare, flygöverlevnad mm. Du ingår i förbandets beredskapssatta del och tjänsten har störst fokus mot S3-funktionen.

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

 • Genomföra uppgifter inom både S3 och S2 samt är en del i uppdragsstödet (MSE) där man stödjer flyguppdrag med planering och utvärdering av under övning och insats
 • Vara samverkans- och ledningsofficer vid stödinsatser till samhället
 • Ansvara för skvadronens telekrigsmateriel samt informationshantering mot TKSE
 • Handlägga telekrigsfrågor och telekrigsfunktionen på skvadronsnivå och stödja flottiljnivå
 • Delta i utveckling av Helikopterflottiljens telekrigsutveckling
 • Vara allmän stabsofficer

Kvalifikationer

 • Specialistofficersutbildning eller motsvarande specialistkompetens
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
 • Skall klara FM Fysiska baskrav samt till förbandet hörande tilläggskrav, kondition: 2, styrka: 2

Meriterande Stabserfarenhet nationellt och internationellt.

 • EW-kompetens
 • Erfarenhet från Marin verksamhet
 • Verksamhet inom flygvapnet tex flygtjänst, uppdragsplanering(MSE).
 • SERE-instruktör, Skjutledare

Personliga egenskaper
Höga krav ställs på noggrannhet, struktur och att arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att du fungerar väl under press.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Tillträde: enligt överenskommelse
Arbetsort: Ronneby
Beredd att delta i uppkomna nationella insatser med kort förvarningstid.

Upplysningar om befattningen
Chef Genomförandesektionen, major Ola Sahlin mobil: 0703-512434, e-post, ola.sahlin@mil.se eller stabschef major Peter Forslund mobil: 070-5929164, e-post, peter.forslund@mil.se

Facklig företrädare
Officersförbundet: Hans Lundgren 0457-47 23 61

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2022
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan