Specialistofficer Taktiska Datalänkar / Ledningssystemofficer

Om tjänsten

 

Specialistofficer Taktiska Datalänkar (OR 6-7) inriktning planering till Joint Data Link Operations Cell (JDLOC) i Stokholm.

Nu söker vi dig som är specialistofficer och som trivs att vara i händelsernas centrum, stimulerad av omväxlande arbetsuppgifter och möjligheten till hög grad av frihet under ansvar. Du brinner för att ge bästa möjliga stöd till användare och operatörer i Försvarsmakten.

Om verksamheten

JDLOC tillhör Förbandet FMTIS och bidrar till att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda – dygnet runt, året om. Detta löser vi på JDLOC mellan Försvarsmaktens plattformar med hjälp av datalänkarna Länk 16 och Länk 22.

Att ständigt utveckla och förbättra Försvarsmaktens användande av taktiska datalänkar är vår ledstjärna. Du kommer att kunna bidra både nationellt och internationellt till ett bättre nyttjande av Länk 16 och Länk 22. Att planera och designa för ett Multi TDL utnyttjande är en ny utmaning på JDLOC.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som specialistofficer med inriktning mot planering Taktiska Datalänkar kommer du i huvudsak stödja Försvarsmakten med planering inför nyttjandet av system som Länk 16, Länk 22 och samfunktionen mellan dem. I din roll är du en viktig del i kedjan för att övriga delar inom avdelningen ska ha rätt förutsättningar för design och driftledning. Som specialistofficer vid JDLOC kommer du även att ansvara för uppföljning och analys av genomförd verksamhet för att kunna återkoppla till förbanden. Du kommer också att bidra till utvecklingen av Taktiska Datalänkar inom samtliga arenor och för flertalet plattformar. Att arbeta vid JDLOC innebär också att stödja övriga delar inom avdelningen. Då verksamheten vid JDLOC till stor del handlar om stöd till förband både nationellt och internationellt kan det bli en del resor både inom Sverige och utomlands.

Vi erbjuder dig

Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på möjligheten att kunna ta till sig tekniskt kunnande men likväl på en förståelse hur datalänkar används taktiskt i de olika arenorna. Du har stor möjlighet till kompetensutveckling och möjlighet att bredda dina kunskaper till olika områden inom taktiska datalänkar.

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficersutbildning
 • Mycket god datorvana
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga egenskaper

Som person är du social, har en positiv grundinställning och är en lagspelare men kan även jobba självständigt som avdelningens representant i olika sammanhang. Du är ordningsam, tycker om att ta ansvar och har ett högt säkerhetsmedvetande. Som specialistofficer ser vi att du är analytisk, drivande samt har förmågan att se helheten och olika lösningar på problem. En stor del av arbetet innebär kontakt med användarna vilket kräver att man är pedagogisk och tydlig i sin kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 MERITER

 • Specialistofficersutbildning med inriktning ledning/samband
 • Erfarenhet av Länk 16 och/eller Länk 22 i teori och praktik
 • Erfarenhet av radio-, tele- och datakommunikation

 

 Övrigt

 I Försvarsmakten benämns tjänsten som: Ledningssystemofficer.

Placeringsort Stockholm

Tillträde 2022-10-01 som inriktning men kan ske enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning och 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef Karl Karner 072 388 1920.

För upplysningar om anställningsvillkor kontakta HR-generalist Hanna Ottosson, nås via växeln 019-39 35 00.

 

 Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS: Nås via växeln: 019-39 35 00

SACO - Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-30.

 

 

 

 

       

    

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan