Psykolog till Försvarshälsan vid Göta Ingenjörregemente

Om tjänsten

Om enheten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med fler än 50 000 medarbetare och frivilliga. Vårt uppdrag är att skydda Sverige och försvara landets frihet.

Inom Eksjö garnison finns flera av Försvarsmaktens organisationsenheter varav Göta Ingenjörregemente (Ing 2) och Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum (SWEDEC) är de största.

Försvarshälsan är Försvarsmaktens egen företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för värnpliktiga och elever samt företagshälsovård för anställd personal.

På Försvarshälsan Eksjö arbetar du i ett tvärprofessionellt team med läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter och vårdadministratör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du arbetar med att främja psykisk hälsa och psykosocial arbetsmiljö på individ-, grupp- och organisationsnivå. Arbetet är i hög grad konsultativt och insatsen utformas i dialog med kunden.

Vårt mål är att det förebyggande arbetet ska utgöra grunden för vår verksamhet. Därför är utbildningsinsatser, föreläsningar och stöd till chefer och ledare en viktig del av din vardag.

Du arbetar också med stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal och deltar i rehabiliteringsutredningar för anställda. Du gör enklare utredningar och tjänstbarhetsbedömningar av värnpliktiga.

Kvalifikationer

 • Legitimerad psykolog med minst fem års klinisk yrkeserfarenhet i Sverige
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Körkort för manuellt växlad personbil

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i företagshälsovård
 • Erfarenhet av ledar- och organisationsutveckling
 • Klinisk erfarenhet från primärvård eller öppenpsykiatri
 • Genomförd militär grundutbildning

Personliga egenskaper

Du är intresserad av arbetsmiljöarbete och förebyggande hälso- och sjukvård. Du är självgående i ditt arbetssätt men ser en god samverkan, både internt och med våra kunder, som en självklarhet. Vidare är du utåtriktad och har lätt för att skapa nya kontakter och samarbeten. Du ser verksamhetsutveckling som en naturlig del av arbetet.

Övrigt

Anställningsform: tillsvidare, anställningen inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Arbetsort: Eksjö, tjänstgöring på annan ort kan förekomma

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: individuell lönesättning tillämpas

 

För information om befattningen kontakta:

Chef Försvarshälsan Peter Fransson

peter.fransson@mil.se 073-773 87 22

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-Generalist Albin Sand

albin.sand@mil.se, 076-612 12 87

 

Fackliga företrädare nås via växel: 0381-180 00

OFR/O: Jonas Larsson

OFR/S Försvarsförbundet: Carola Blomdahl

SACO: Sofie Bergkvist

SEKO: Matz Felix

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökan sker via Försvarsmaktens hemsida, www.forsvarsmakten.se. Intervjuer planerar att hållas 2022-08-22--2022-09-02.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2022
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Göta ingenjörregemente – Ing 2
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan