Mission support officer/planeringsbefäl till Transportflygskvadronen Skaraborgs Flygflottilj, F7

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som mission support officer/planeringsbefäl på Transportflygskvadronen vid Skaraborgs flygflottilj F 7.

Om skvadronen

Transportflygskvadronen (Tpflygskv) tillhandahåller taktiskt transportflyg med TP 84 (C-130 Hercules) både nationellt och internationellt. Vår uppgift är att transportera materiel och personal, luftburen försörjning och taktisk transport

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din uppgift som MSO är att på bästa sätt förbereda besättning inför kommande flyguppdrag samt vidareförmedla erfarenheter och information efter genomförda uppdrag. MSO bemannar även flightops när uppdrag genomförs oavsett tid på dygnet.

Arbetet sker främst i kontorsmiljö men din arbetsmiljö kan variera mellan ordinarie byggnad, tält, eller container. En stor del av tjänsten sker med datoriserade stödsystem som en del i det vardagliga arbetet men även en förmåga att kunna hantera kartor och övriga analoga verktyg förekommer.

Arbetet sker även på kvällar och helgen när uppdragen kräver bemanning

Att arbeta på MSE (Mission Support Element) kan innebära tjänstgöring utomlands både på övningar men också inom ramen för internationella insatser alt stödinsatser.

Om Funktionen Mission Support Element – är en funktion på Transportflygskvadronen.

Funktionen innehar kompetens inom verksamhetsplanering, resursallokering, mission support-, underrättelse- och telekrigsofficerare. Funktionen planerar uppdrag, inhämtar, bearbetar, delger det egna förbandet underrättelser. 

Som planeringsbefäl ansvarar du för att tillgodose Transportflygskvadronen med flygoperativt stöd.

 • Stödjer besättningar med planering av uppdrag.
 • Följer upp genomförandet av flyguppdraget.
 • Återrapporterar under och efter genomfört uppdrag inom skvadronen samt mot högre stab.

Kvalifikationer

 • Officersexamen, OR 6/7 alt OF 1/2
 • God färdighet att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap
 • Vana att jobba i med olika tekniska stödsystem t.ex. office paket

Meriterande

 • Flight dispatcher utbildning

Personliga egenskaper
Du bör vara en person som stimuleras av utmaningar och har en hög arbetskapacitet. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp samt förmåga att ta egna initiativ. Du är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du kan snabbt sätta dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter, ibland med begränsade ingångsvärden. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Du har förståelse och intresse för flygvapnets insats- och beredskapsuppgifter samt betydelsen av det våra plattformar levererar inom ramen för territoriell integritet. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning, övning i krigsorganisationen och genomförande av insats.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Mission Support Element:

Jannie Weyhing 070-148 44 77, jannie.weyhing@mil.se

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan