Flygmaterielmekaniker (GSS/K) till Statsflygskvadronen (Arlanda)

Om tjänsten

 

Om Skvadronen

Statsflygskvadronen är en del av förbandet Skaraborgs flygflottilj F7.  Skvadronens verksamhet utgår från Arlanda flygplats med huvuduppgift att genomföra persontransport av statschefen och den högsta civila- och militära ledningen. Statsflygskvadronen utgör även 75. Statsflygskvadron i krigsorganisationen. Persontransporterna genomförs med en Gulfstream G-IV (TP 102C) samt en Gulfstream G550 (TP102D) till världens alla hörn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som materielmekaniker kommer du att tillhöra Materielplutonen som består av chef och en materieltekniker. Materielplutonen har serviceansvar för kompani- och basmateriel samt ansvarar för flygmaterielförrådet och har tät samverkan med flygunderhållspluton och skvadronens logistikbefäl.

Som materielmekaniker stödjer du i första hand materielpluton med förebyggande och avhjälpande underhåll på såväl fordon som aggregat. Som materielmekaniker arbetar du tillsammans med materieltekniker som arbetsleder dig. Utöver din tjänst som materielmekaniker ska dina soldatfärdigheter vidmakthållas. I tjänsten ingår deltagande vid övningar samt vidareutbildningar inom ditt område som mekaniker vid materielpluton.

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GMU med godkänt betyg
 • B-körkort manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper

Du är en flexibel och kreativ person som har lätt att samarbeta med andra. Du är en även en problemlösare som arbetar väl självständigt. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Meriterande

 • C-körkort
 • En teknisk bakgrund eller ett genuint intresse för mekanik
 • God datorvana
 • Erfarenhet från underhåll av materiel, fordon aggregat och dylikt

Övrigt:

Anställningsform: Anställning sker med stöd av ”Avtal om tidsbegränsadade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) inom Försvarsmakten”. Provanställning 6 månader tillämpas.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Arlanda

Tillträdesdatum: 221003 eller enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C Materielpluton
Madeleine Nilsson, 070-836 08 52, madeleine.w.nilsson@mil.se

Facklig företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 61 44 00
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0729 - 81 16 59

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2022
 • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan