IBSS soldater & båtförare G-båt till bevakningskompaniet, Marinbasen

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som soldat vid Bevakningskompaniet och Marinbasen är du en viktig del i skyddet och bevakningen av Marinens basområden och örlogsfartyg. Uppgifterna löses i fred, kris och krig, både i Sverige och internationellt i samband med marin insats eller övning. I tjänsten ingår naturligt att genomföra insatser och att stå i beredskap för insatser.

G-båtförare ingår i en IBSS-grupp som löser uppgifter självständigt. G-båtföraren skall kunna bistå gruppchef vid planering för uppgiftslösande med båt. Arbetstiden är skiftgång och plutonen löser uppgifter 24/7.

I det dagliga arbetet i våra insatsberedda skyddsstyrkor tjänstgör du både till land och till sjöss, Vi bedriver även transportskyddsverksamhet. Övriga arbetsuppgifter är vård av materiel, fordon, båtar och utrustning, deltagande i möten och planeringsarbeten vid gruppen och plutonen samt administrativa uppgifter. Härutöver tillkommer särskilt beordrad beredskap eller andra uppdrag.

Kvalifikationer krav:

 • Genomförd GMU/värnplikt alt G-båtsbåtsförare/chef under pågående tjänstgöring
 • Fysisk prestationsförmåga enl. FM FysS grundnivå
 • Kunna simma 200 m samt livrädda på 4 m djup.
 • Fysiska tilläggskrav för markstridsförband (multitest 175p & fälttest 2 km på 12:30 min) skall genomföras med godkänt resultat under provanställningen.
 • Körkort B

Personliga egenskaper
Som person krävs mognad och förmåga till att kunna fatta snabba beslut. Hög psykisk och fysisk förmåga efterfrågas samt ett sinne för problemlösning. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten:
Kontaktpersoner: Per Schjölin, Tord Bondesson, Mikael Pärnering. Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.

ÖVRIGT
Anställningen är en tidsbegränsad GSS/K- anställning som inleds med provanställning om 6 månader alternativt förbandsbyte.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Arbetsort: Karlskrona

Tillträde: Hösten 2022

Ansökan: Ansökan skickas med bifogat CV. Sista ansökningsdag 2022-08-08

Arbetstagarrepresentanter:

Officersförbundet, Urban Nyman

Försvarsförbundet, Jimmy Svensson

SEKO, Jan- Anders Nilsson

SACO, Birgitta Strauss

Samtliga nås via FM växel 0455-850 00

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2022
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan