Två drifttekniker till Ledningsstridsskolan

Om tjänsten

Ledningsstridsskolan söker två drifttekniker inom IT

Försvarsmaktens centrum för ledningsförmåga – nu och i framtiden. Vi utbildar och tränar personal samt möjliggör efterfrågad utveckling inom telekrigs-, ledningssystem och ledningsområdet för Försvarsmakten och tillsammans med Totalförsvaret. LedSS är en intressant och dynamisk arbetsplats som hela tiden utvecklas inom stabstjänst, sambandstjänst, telekrig, stratcom, geografisk informationstjänst och signalskydd.

På Ledningsstridsskolan hittar du det mest utvecklande IT jobben. Vår övningsverksamhet utför omfattande tester av nya simulatorer som ställer höga krav på våra tekniska resurser. Vid skolan sker även löpande arbeten med att byta ut äldre utbildningssystem för effektivare utbildningar, med snabbare omställningstider och ökad kapacitet för fler elever. Vi rekryterar nu personal till IT-detaljen som bidrar till Ledningsstridsskolans fortsatta utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer, som drifttekniker inom IT, ingå i ett team med en gemensam kompetens som täcker områden nätverk, säkerhet, server och lagring. IT-detaljens uppgifter är övervakning, drift, underhåll, utveckling samt stödja prov och försöksverksamhet. Befattningens primära arbetsuppgifter består i att arbetar med drift och övervakning av informationssystem, datorer och program enligt dokumenterade rutiner. I den dagliga verksamheten är du beredd att bidra även till arbetslagets samlade uppgifter.

För dig som vill vara med i vårt team och är intresserad kan vi berätta mer om vår komplexa IT-miljö när du besöker oss för en anställningsintervju.

Kvalifikationer

 • En relevant högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom aktuellt kompetensområde alternativt motsvarande kompetens som Försvarsmakten bedömer likvärdig
 • Flerårig erfarenhet inom aktuella kompetensområden (säkerhet, Windows server, virtualisering och lagring)
 • Erfarenhet av drift och underhåll av IT-system

 

Meriterande

 • Erfarenhet av komplexa IT-miljöer
 • Certifieringar inom nämnt kompetensområde
 • Erfarenhet av FM ledningssystem
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper

Tjänsten ställer krav på att du har förmågan att arbeta självständigt, tar eget ansvar och initiativ samt strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver även ha god förmåga att samarbeta i ditt team och vara servicemedveten i kontakt med representanter från andra verksamheter inom Ledningsstridsskolan och FM i övrigt.

 

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas vårat team är du prestigelös och inkluderande i din framtoning.

 

Som representant för Försvarsmakten är du ett föredöme både som individ och ledare. Du respekterar och upprätthåller Försvarsmaktens värdegrund.

 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning tillämpas under sex månader vid nyanställning.
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Efter överenskommelse

Lön: Efter överenskommelse

Befattning Civil

 

Anställningen kräver godkänd säkerhetsprövning och medför krigsplacering med nationell och internationell arbetsskyldighet.

 

Utöver lön erbjuder vi även en hel del förmåner:

 • Utbildningar utifrån tjänstens behov i kombination med dina individuella karriärsmål
 • Gymkort, träning på arbetstid och träningskläder.
 • Flexibel arbetstid samt upp till 35 semesterdagar per år.
 • Ersättning för läkemedel och möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid.
 • Föräldralön vid föräldraledighet.

 

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas av

LedSS/Gruppchef, Magnus Larsson på telefon 070-284 56 69 alternativt via e-post: magnus.e.larsson@mil.se

 

Fackliga representanter

OFR/O, OF- Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Christian Hedberg
OFR/S – Clarence Arnstedt
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-08. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 augusti 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-09-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan