Utbildningsofficer IBSS LedR (OR6/7)

Om tjänsten

Vi söker en Utbildningsofficer vid StödE/Bevaknings- och Säkerhetsavdelningen, Ledningsregementet i Enköping.

Om tjänsten
Nu söker vi dig som vill jobba med planering och handläggning för Säkerhets- och Bevakningsavdelningen. Arbetet innebär att stötta avdelningen med administrativa och praktiska uppgifter samt utbildning för tjänstgörande soldater.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som officer vid Säkerhets- och Bevakningsavdelningen ingår du i ledningsgruppen av avdelningen, samt stödjer tjänstgörande vaktofficer med administrativa samt praktiska uppgifter. Du kommer hålla i och stötta vaktgrupperna med utbildning i tex IBSS, Strid, olika vapen etc. samt planera våra insatser för större övningar. Bevakningar,  Vakttjänst samt TPSS kan förekomma.

Befattningen innebär att du kommer ha ett antal fasta uppgifter samt kunna hantera uppkomna uppgifter som stöd till högre chef . Det kommer ställas krav på att enskilt lösa vissa arbetsuppgifter som kräver god planering och framförhållning på egen planering.

Tjänstgöringen innebär att arbetet sker inom kontorstid, men kan också innebära kvälls och helgtjänstgöring samt resor i arbetet med övernattning på annan ort. Kan även innebära jourtjänstgöring.

Kvalifikationer

 • Specialistofficer OR6/7
 • Fysisk prestationsförmåga enligt FM FysS grundnivå
 • God datorvana
 • Körkort lägst klass B
 • Goda färdigheter i tal och skrift i svenska samt engelska

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet från Bevakningstjänst
 • Förarbevis minibuss, LPTGB
 • Militärpolisutbildning/polisutbildning 
 • Fordonsinstruktör
 • Skyddsvaktsinstruktör

Personliga egenskaper
I din tjänst hos oss ställer vi höga krav på social förmåga och professionalism. Befattningen kräver även en god stresstålighet då det under vissa perioder kan krävas att man ska lösa ut flertalet olika uppgifter samtidigt. Du är självständig och tar initiativ samt är trygg i din roll.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrig information

Befattning:                       Militär befattning, OR
Anställningsform:              Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad:            Heltid
Arbetsort:                        Enköping
Tillträde:                          Enligt överenskommelse              
Lön:                                Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen lämnas av
ledr-vakten-rekrytering@mil.se


Fackliga representanter
ORF/O: Magnus Johansson
SACO-F: Carl-Johan Pettersson
SEKO-F: Christian Hedberg
OFR/S: Clarence Arnstedt

Samtliga kontakter nås via LedR växel tfn 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 november 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan