Rekryteringhandläggare vid Skånska gruppen mot rekrytering för frivilligorganisationer och hemvärnet.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser.

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Skånska Gruppen söker Rekryteringhandläggare med huvuduppgift att hantera och administrera blivande hemvärnssoldater under rekryteringsprocessen samt blivande hemvärnssoldater under utbildning.

Om enheten

Skånska Gruppens uppgift är att utbilda, utveckla och vidmakthålla fyra hemvärnsbataljoner (46.-49. Hemvärnsbataljon) samt stödja de Frivilliga försvarsorganisationerna inom Skåne län. Skånska Gruppen är en av fem utbildningsgrupper inom Södra Militärregionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som Rekryteringhandläggare kommer du att hantera och administrera ansökningar i CRM verktyget Mitt Försvarsmakten samt administrera utbildningsplaner för blivande hemvärnsoldater.  Detta enligt gällande direktiv och styrningar från Rikshemvärnsavdelningen, Södra Militärregionen samt Försvarsmaktens HR-Centrum.

Du kommer även:

 • Planera och samordna rekryteringsåtgärder gällande Hemvärnet
 • Koordinera rekryteringsprocessen i samverkan med Hemvärnets chefer
 • Samverka med förbanden, de lokala Frivilliga försvarsorganisationerna och andra Hemvärnsförbands rekryteringsfunktioner
 • Arbeta med statistik och rapportering avseende rekrytering
 • Stödja och koordinera lokala marknadsförings- och attraktionsinsatser
 • Deltaga vid informationsmöten
 • Hantera övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter inom personaltjänst

Kvalifikationer

 • Goda kunskaper om Hemvärnet och Frivilliga försvarsorganisationer.
 • God förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift.
 • God datorvana med goda kunskaper i Office paket.
 • B-körkort.
 • Erfarenhet av administrativt arbete

Meriterande

 • Genomförd svensk militär grundutbildning eller pågående/tidigare avtal som Hemvärnssoldat.
 • Erfarenhet att arbeta i IT-systemet Mitt Försvarsmakten (CRM)
 • Erfarenhet av rekrytering
 • Erfarenhet av intervju- och samtalsteknik.
 • Erfarenhet av att skapa och hålla presentationer.
 • Yrkesinformatör inom Försvarsmakten.

Dina personliga egenskaper

Du har god förmåga att arbeta självständig samt arbeta med flera projekt parallellt. Du har hög social kompetens och delar Försvarsmaktens värdegrund. Du är såväl serviceinriktad som resultatinriktad och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Allmän visstidsanställning till 2023-11-30

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Malmö, Husie
Tillträdesdatum: Snarast
Lön: Individuell lönesättning

Befattningen innebär att du huvudsakligen kommer jobba dagtid men helg- och kvällsarbete förekommer.
Under en inskolningsperiod sker arbetet på Skånska Gruppens olika verksamhetsorter (Revinge, Malmö, Helsingborg, Rinkaby).

Befattningen är civil.

För upplysningar om tjänsten kontakta

HR Handläggare Christina Andersson christina.x.andersson@mil.se eller tfn växel 046-36 80 00

Fackliga företrädare

Thomas Johansson (OF)

Senadin Sela (OFRS)

Sven-Erik Borg (SEKO)

Maria Iglesias (SACO)

Samtliga nås via växeln 046-36 80 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Ansökningar kommer att hanteras först efter att sista ansökningsdag har löpt ut.

Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
 • CV

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2022
 • Plats: Malmö, Skåne län, Sverige
 • Förband: Södra Militärregionen - MR S
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan