Stabschef till Inköpsenheten

Om tjänsten

 

Är du en erfaren chef med intresse för samordning av många bollar i luften? Inköpsenheten utvecklas tillsammans inom en försvarsmakt som växer.

Befattningen erbjuder
Som avdelningschef för Ledningsstöd erbjuder vi varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du har personalansvar för 14 medarbetare och verksamhetsansvar där du ansvarar för att avdelningen ger stöd till både processer och verksamhetsledningssystem, som är under uppbyggnad. Du arbetar i ett brett internt nätverk, både inom förbandet och med Försvarsmaktens högkvarter och förväntas hantera uppgifter av olika karaktär. Tillsammans med din avdelning arbetar du för att utveckla och förenkla arbetssätt och informationsflöde för våra interna kunder. Du sitter i enhetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till enhetschefen, samt bidrar i samarbete med övriga kollegor till utveckling av organisation och arbetssätt.

Du stöttar Inköpsenheten genom att arbeta med förändringar, förbättringar och utveckla arbetssätt inom Upphandling och inköp. Ditt arbete är förutsättningsskapande och sker i vissa delar även i samråd med förbandsstaben.

Vi erbjuder fortlöpande utbildning och vidareutbildning, samt visst deltagande i övningar som kan innehålla resor utanför tjänstgöringsorten. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns även goda förutsättningar, friskvård (3 fys-timmar/vecka på arbetstid) samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Kort om förbandet och enheten
FMLOG stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster.

Krigsförbandet FMLOG har en bred kompetens inom både civil och militär expertis som bidrar till en hög leveranssäkerhet och tillgänglighet. Förbandet består av sju stycken enheter varav Inköpsenheten är en av dem. Inköpsenheten har till uppgift att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp i alla konfliktnivåer. Anskaffning av varor och tjänster från extern leverantör upphandlas, samordnas och beställs av Inköpsenheten. Vi ansvarar för leverantörskontakter, från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning

KRAV

Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Några års erfarenhet av i en roll som chef med personalansvar i en större organisation
 • Erfarenhet av att ta fram nya strukturer och processer
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är initiativtagande, strukturerad och van att hantera många uppgifter samtidigt. Som ledare är du kommunikativ och resultatinriktad, du är lyhörd, entusiasmerande och har förmåga att sätta tydliga mål för dig och dina medarbetare. För att trivas i rollen behöver du ha hög flexibilitet, kunna tempoväxla, se möjligheter samt kunna tillämpa kritiskt och sakligt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av arbete med upphandling och inköp inom offentlig verksamhet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • Kunskap om Försvarsmakten, gärna ha arbetat i stabsbefattning
 • Erfarenhet av projektarbete eller projektledning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt vår värdegrund. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Övrigt
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsform: Befattningen är civil och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten
Arbetsort: Sandhamnsgatan 63, Stockholm

Upplysningar om befattningen
Du är välkommen att kontakta enhetschef Ingela Kostet eller avdelningschef Britt Svedberg.

Information om rekryteringsprocessen
Du är välkommen att kontakta HR-specialist Marjut Thelin, marjut.thelin@mil.se.

Fackliga företrädare
Jörgen Stehn SEKO, Stefan Joon OFR/O, Madeleine Bagge SACO, Håkan Antonsson OFR/S.

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-12. Din ansökan behöver bestå av CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du beskriver vilka områden och uppgifter inom verksamhetsutveckling du har arbetat med och vilka områden du är särskilt intresserad av. Vi önskar också att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan