Lagsamordnare reservdelar till Markverkstad

Om tjänsten


Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) söker lagsamordnare reservdelar till Markverkstad Syd, Tofta

Vill du vara med och bidra till Sveriges försvarsförmåga?
Har du jobbat i en arbetsledande roll inom reservdels/verkstadsområdet? Eller några års erfarenhet av reservdelar/lager med ordningssinne och ledaregenskaper. Är du självständig samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra? Då kan du vara den lagsamordnare som vi söker till Tofta!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du ha möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Syd (Mv Syd) är en enhet inom Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. Markverkstadsenheten levererar tjänster enligt kundkrav.

Vi är cirka 120 medarbetare vid Mv Syd, som bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrona och Tofta. Du kommer att tillhöra sektion Markverkstad Tofta på Gotland.

Vi är inne i en expansiv fas – vill du vara med oss och växa?

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetar du med reservdelsberedning, säkerställa och kvalitetssäkra underlag för reservdelsbeställning, avgöra om reservdelar ska anskaffas via intern eller extern part, samt samordna leda och fördela det dagliga arbetet inom arbetslaget utifrån de direktiv som anges av närmaste chef samt verksamhetsledningssystem (VHL). Du ska initiera, bevaka och avsluta kundorder i våra stödsystem. I arbetet ingår även att eftersöka och beställa materiel, godshantering och övrig lagerhantering samt lagervård. Dagligt arbete med beställning/utlämning av reservdelar samt mottagning av gods/materiel och löpande uppföljning och inventering. 

KRAV

Kvalifikationer

 • Lägst fullgjord två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, logistik, lager eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete inom logistik eller reservdelshantering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Goda datorkunskaper.
 • B-körkort.

Personliga egenskaper
Hos oss är det viktigt att du har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi söker dig som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som reservdelslagsamordnare är du strukturerad och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vi söker dig som är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Ledarskapsutbildning.
 • Erfarenhet av arbetat i en arbetsledande roll.
 • Försvarsmaktens mekanikerutbildning som reservdelsman eller på något fordonssystem.
 • Tidigare erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten.
 • Truckkort.
 • Hög datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel).
 • Erfarenhet av arbete i SAP-systemet PRIO.

Övrigt
tillsvidareanställning, heltid, som inleds med 6 månaders provanställning.Varierande arbetstider kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Tofta, Visby Garnison.
Tillträdesdatum: snarast efter ök
Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Civil befattning.
Arbete med härdplaster kan förekomma vid markverkstaden.

Upplysningar om befattningen
Ann-Louise Almgren: 070-148 11 27.

Information om rekryteringsprocessen
HR Alexandra Falk: tfn. 070- 848 17 61.

Fackliga företrädare
SACO: Håkan Eliasson,
OFR-S: Tony Svensson,
SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström, Alexander Johansson,
OFR-O: Anders Norén,
Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00.


Välkommen med din ansökan senast 2022-08-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 augusti 2022
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan