Stabssoldat till Skaraborgs flygflottilj

Om tjänsten


Om enheten
Som stabssoldat är Du placerad vid A7-funktionen på Planeringsavdelningen (A578) och som ingår i Flottiljstaben.

A7 uppgift är att samordna och leda utbildnings-, tränings, övnings- och värderingsverksamhet för F7 och de ingående krigsförbanden (stridsflyg, transportflyg, specialflyg samt delar ingående i Basbataljon och Flottiljledning) som F 7 har produktionsansvar för. Du blir en del av ett team som har ett övergripande ansvarar för att samordna planering och genomförande av övning och träningsverksamhet för F 7.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
På A7 jobbar man med ett brett spektrum och många uppgifter för att samordna och lösa sina uppdrag. Det innebär att man måste ha nära samarbete inom egen arbetsgrupp, och i den arbetsgruppen vara en del i en helhet.

Arbetsmiljön kommer i huvudsak att vara i stab och kontor för att stötta, planera och leda administrativa ärenden så som beställningar och expeditionstjänst, men befattningen innebär också att hantera praktiska uppgifter vid t.ex. rekognoseringsbesök eller att vid övningar ingå i övningsledningen.

KRAV

Kvalifikationer

 • Värnplikt, GMU eller grundutbildning med godkända betyg.
 • God förmåga att samordna och organisera administrativa uppgifter.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och text på svenska och engelska.
 • God datorvana.
 • B-körkort manuell växellåda.
 • Svenskt medborgarskap.

Personliga egenskaper 
Du är engagerad, noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt, har förmåga att planera, genomföra och följa upp avdelningens uppdrag. Du är utåtriktad och informativ i ditt sätt att förmedla dig och bidrar till att skapa god anda i och utanför arbetslaget.

Du är beredd att lösa uppgifter på bredd och du är inte rädd för att upprätthålla personlig färdighet i dina soldatkunskaper.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid bedömd personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Utbildad och/eller tjänstgjort som stabsassistent.
 • Genomfört gruppbefälsutbildning.

 

Övrigt
Tidsbegränsad anställning,heltid, som kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) upp till 8 år med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar för gruppbefäl, soldat och sjöman inom Försvarsmakten”. Anställningen inleds med provanställning i 6 månader.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta funktionschef
Johan Hansson, 0510 – 47 74 22, 0708 – 87 59 45.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400,
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08,
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63,
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan