IT-tekniker i flera nivåer till LSE Stockholm

Om tjänsten

Försvarsmakten söker IT-tekniker till Stockholm. FMTIS Ledningsstödsenhet (LSE) Genomförandeavdelning Stockholm stödjer Högkvarteret och Försvarsmaktens adresser i Stockholm avseende drift och underhåll av lednings- och insatssystem i samtliga beredskapsnivåer, både nationellt och internationellt.
För att stärka vårt arbetslag och förmåga söker vi IT-tekniker i flera nivåer av kunskap och erfarenhet. Vårt uppdrag är unikt och ställer stora krav avseende kvalitet, säkerhet och integritet. Vi skall förutom att klara uppdrag här och nu, även rusta för att kunna möta framtida krav.
Vi ser att du delar våra ambitioner och hoppas att du vill bli en av oss. 

 Arbetsuppgifter

Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat. De verksamheter vi stödjer är föränderliga och vår leverans skall möta dessa behov.
Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av IT-materiel. Arbetsuppgifterna går från felsökning, uppgradering och installation av klienter och annan ändutrustning till konfiguration och design av nät, switchar och routrar. Huvuddelen av arbetet sker på plats hos slutanvändare eller i dialog med företrädare för olika verksamheter eller den egna driftorganisationen. Du kommer att arbeta mycket tillsammans med andra och nära slutanvändaren.
Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Beredskapstjänstgöring enligt schema och resor både nationellt och internationellt kan förekomma.

 Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Förutom att du kommer att lära dig våra interna system och processer, lägger vi stor vikt på säkerhetsutbildning. Våra medarbetare har ett flertal olika förmåner, bland annat: 

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt träningskläder.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på ålder.

 Kvalifikationer

 • Gymnasial utbildning med inriktning data, IT, kundsupport eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
 • Aktuell och relevant erfarenhet av installation och konfiguration av IT-utrustning.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkortsbehörighet B
 • Svenskt medborgarskap

 Meriterande

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
 • Erfarenhet av arbete i 1st, 2nd, 3rd -line support
 • Kunskap eller erfarenhet inom nätverksteknik, TCP/IP, routing, Microsoftprodukter, Linux, Cisco, försvarsmaktens IT-processer/IT-system, signalskydd, krypto, säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter, ITIL
 • Erfarenhet av arbete inom statlig eller kommunal verksamhet.
 • Militär utbildning eller tjänstgöring

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.
Du är ordningsam och kan strukturera ditt arbete på ett bra sätt både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Du har lätt för att prata inför andra människor och bra på att göra dig förstådd. Du är flexibel och villig att ta till dig nya uppgifter och att lära dig det som behövs för att lösa uppdrag. Du är avslappnad, prestigelös, ärlig och rak. Du delar försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresse av och förståelse för IT. Attityd och engagemang väger tyngre än formella utbildningar.
Vi är övertygade om att en blandad grupp i olika åldrar och med olika bakgrund och erfarenheter skapar ett starkt och robust arbetslag och en dynamisk och sund arbetsmiljö.

 Ansökan

Inkom med CV som beskriver vad du arbetat med eller studerat och när, samt dina kvalifikationer.
I ditt personliga brev skall du beskriva vem och hur du är som person och varför tjänsten är intressant för dig. Du bör även utifrån dig själv och vad som efterfrågas i annonsen motivera varför just du är rätt person för oss.

Övrigt

Tjänsten är heltid, tillsvidare som civilanställd med 6 månaders provanställning.
Arbetsorten är Stockholm.
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14

För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef
Fredrik Ulvstig
Liselotte Burvall

För anställningsvillkor kontakta HR-generalist Hanna Ottosson. 

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
OFRS Martin Sparr
OFRO Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 juli 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan