4.Basenheten söker en Stridsledningsassistent OR4

Om tjänsten

Vi söker en stridsledningsassistent, OR4, till Helikopterflottiljen Basenhet

4.Basenheten är organiserad i tre kompanier och en basenhetsledning, motsvarande bataljonsstruktur, där basenhetsledningen är ledningsnoden mellan kompanierna och flottiljstaben.

4.Basenhetsledningens huvuduppgifter är att bemanna flottiljens ledningslag och att möjliggöra för kompaniernaatt lösa sina uppgifter, som är drift av flygbas Malmen, drift av rörlig flygbas samt grundutbildning av värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsledningsassistent tjänstgör du tillsammans med stridsledningsofficeren och ansvarar för att följa upp pågående och kommande verksamhet. Ni för aktuellt lägesbild över enhetens verksamhet och tillsammans utför ni basenhetens genomförandesektion. Ni är ansvariga för att strukturera order, producera underlag för enhetens stridsledning, understödja vid insatsplanering och orderskrivning.

Under chefen basenheten deltaga i arbetet vid förbandets gemensamma ledningsplats och basenhetsledning. Kunna verka som stabs- och stridsledningsassistent till chefen basenheten.

Formella krav

Svensk medborgare

B-körkort

Genomförd värnplikt

Gruppbefälsutbildning

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Militärt förarbevis

Meriterande

Tjänstgöring vid bataljonstab, kompanistab eller motsvarande

Goda kunskaper i Microsoft Office

Erfarenhet av att arbeta i system PRIO

Personliga egenskaper

Du bör trivas i en miljö där du har många saker på gång samtidigt och klarar av att arbeta under intensiva förhållanden. Vi ser därför att du är stresstålig, strukturerad och kan ta egna initiativ. Arbetet som stridledningsassistent innebär att du kommer arbetsledas av stridsledningsofficeren där det innebär att understödja kompanierna på enheten, därför behöver du att vara prestigelös och trivas i en serviceinriktad roll.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enligt GSS avtalet (8 år med chans till förlängning om 4 år)

Arbetsort: Linköping

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen kontakta

STF C 4.Basenheten, kn Johan Evander

Stabschef, örl kn Robert Karlsson

Nås genom Försvarsmaktens växel: 013-28 30 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 juli 2022
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan